طبيب بيطري

لو سمحت يادكتور حضرتك انا عندي قطه ولدت من شهر ونص...

لو سمحت يادكتور حضرتك انا عندي قطه ولدت من شهر ونص ومحدش جيه جمب عيالها ولا شافهم جينا انهارده نشوفهم لقينا فيهم ٢ قطط كبار جدا وتالتهم صغير خالص اكنه مولود من اسبوع

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

يحدث التقزم عند القطط نتيجه عده عوامل قد تكون جينيه اي ان القط سليم وبصحه جيده ولكن حجمه اصغر من عمره وقد تكون مشاكل بسبب سوء التغذيه ويحدث سوء التغذيه عند القطط الصغيره نتيجه عده اسباب منها تشوهات خلقيه في الفم تمنعه من الحصول على الطعام او شرب الحليب من الام بشكل كافي او بسبب من منع اخوته الاكبر منه حجما على حصوله للحليب بشكل كافي
يمسح باخذ القتل الطبيب البيطري لفحصه سريريا والتاكد من عدم وجود اي مشاكل صحيه او خلقيه لديه وفي حاله وجود اي مشاكل تدل على سوء التغذيه يمكن علاجها من خلال تغذية القط من قبلك بدل من الاعتماد على الام.