Marriage & Family Counseling

انا عشت حياتي في الغربة مع جوزي وعيالي حوالي ٣٥...

انا عشت حياتي في الغربة مع جوزي وعيالي حوالي ٣٥ سنة ودلوقتي جوزي سافر مصر شهرين ورجع بس لما رجع مش عاوز يقعد هنا عاوز يرجع مصر تاني وانا عندي بنت في اولى ثانوي مش عارفه اتصرف ازاي انزل وبنتي اعمل معاها ايه مش هقدر اسيبها هنا لوحدها وهو بقه كل تفكيره في مصر واولاد اخوه

إجابة الخبير: Dr. Enas Baroud

Dr. Enas Baroud

Certified Psychotherapist

من الامور الصعبه ان يعيش الشخص في غربة بعيدا عن الاهل والاحباب لكن لكل حياة ظروفها .
فيمكنك ان تتحدثي معه وتحاوريه بالاقناع والترغيب بعيدا عن العنف او الاجبار بان توضحي له طبيعه الظروف الحالية والوضع الدراسي لابنته وماسيسببه السفر على دراستها ومستقبلها.
وضع حلول بديله كتاجيل السفر لفترة انتهاء الدراسة.او السفر للاطمىنان لفترة معينه وعودته مره اخرى عندكم.
الاستعانه بشخص مقرب منه لتوضيح الامور والتحدث معه واقناعه باسلوب ايجابي

الرد من العميل

في حالة تصميم زوجي على السفر وحده ازاي انا اتصرف معاه لان هو عنيد

إجابة الخبير: Dr. Enas Baroud

Dr. Enas Baroud

Certified Psychotherapist

تقربي منه بالاقناع وترغيبه باصطحابك ومرافقتك لمشاركتك بقية الحياة معه او ان يستمر معك في الحياة او ان يكون هناك حلول بديلة باستمرار التواصل بينكم باساليب وطرق متفق عليها بينكمومن الاهم ان يكون الحوار والنقاش والاتفاق هو الاسلوب المعتمد بينكم بعيداعن العنف او القسوة