السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ... كنت محتاجة رد...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ... كنت محتاجة رد من دكتور مخ واعصاب ...والدتى عندها حوالى 55 سنة كانت بتحس وجع فى عصب الايد وكذا حاجة تانية ولما روحنا دكتور مخ واعصاب قالها عندك اعراض نفس عضوية وعملتلك روماتيزم فى بعض مفاصل الجسم واعطاها فيتامين ب ودوا دولوكسبرين شريط 30 وبعدها شريطين 60 وبعدها شريط 30 وامى حاليا فى الشريط الاول من ال60 ومن ساعة لما بدأت وهى بتنام كتير اوووى وحاليا بقى يحصل لها حاجة غريبة ... بقت مرة واحدة نلاقيها عرقت اوى مع أن الجو ميخليهاش تعرق كده ومرة تانية تحس بساقعة سؤال هل الأعراض دى طبيعية ... وهل الدوا ده خطر على الكلى أو ليها اعراض غلط على الكلى .. هى الحمد لله مش مريضة كلى ... وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عسفة

الدكتور محمد عسفة

طبيب

ما هو دواء دولوكسبرين
يعتبر دواء دولوكسبرين من الادوية التي تستعمل في علاج الاكتئاب حيث يعمل كمضاد للاكتئاب و ينتمي الى عائلة مثبطات اعادة امتصاص السيروتنين و بالتالي فانه مادة السيروتنين تتجمع في الدماغ و تعمل على تحسين المزاج و يتم استعماله ايضا في علاج الاضطراب العام و ان الاعراض المذكورة من الاحساس بنوبات من السخونة تعتبر من الاعراض الجانبية للدواء فينصح باستشارة الطبيب المعالج و مناقشة امكانية تبديل نوع الدواء و لا يؤثر استعمال هذا الدواء على الكلى السليمة و لكن يذر استعماله في حالة الاصابة بالفشل الكلوي الحاد
ما هي محاذير الاستعمال
  • الحساسية المفرطة اتجاه المادة الفعالة
  • فشل في الكبد
  • فشل حاد في الكلى

ما هي الاعراض الجانبية
  • صداع و دوار
  • نعاس
  • غثيان وقيء
  • نوبات من العرق

ما ينصح به
ينصح بالالتزام بالوصفة الطبية