دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته عايزة احكي مشكلتي...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته عايزة احكي مشكلتي انا متجوزة من ١٥ سنه عندي ٣ اولاد جوزي من البداية مش عايز يشيل مسئولية البيت يجيب اقل الحاجات والرد منه يعني اعمل ايه مش معايا قبل ماشتغل كان بيخليني اروح عند اهلي عشان يخف المسئولية من عليه اول ما الولاد كبروا شوية نزلت الشغل بقالي ٨ سنين شغالة اغلب المسؤوليات انا اللي بتحملها لحد ماوصلت للأكل كمان ما بقاش بيجيب الا القليل وغالبا العلاقة الزوجية منقطعه يعني شبه ضيف داخل طالع زي البيات انا تعبت وعايزة انفصل اهلي رافضين بيقولولي اصبري هتتبهدلي برا البيت بالعيال مش عارفه اعمل ايه هل اصبر فعلا واعتبره ميت زي ما امي بتقولي ولا دة سكوت علي الحق ورضاء بالظلم وربنا ما يقبلوش
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن زوجك اذا كان صاحب دين، وملتزم بأوامر الله لكنه مقصر في حق البيت فاصبري لعل الله ان يهديه.
وادعي الله لعله ان يتغير.
ولكن ان كان حتي في حق الله مقصر، فلايصلي ولايهتم بالبيت.
فعليك ان تطلبي الطلاق.
ولن يضيع عيالك، وستلزمه المحكمة بتامين سكن ونفقك لك للعيال.
وحينها سيجبر على تحمل المسؤلية.
والله تعالى أعلم

الرد من العميل

هو يصلي مؤخرا ولكنه دائما وابدا لا يريد أن يتحمل اؤ مسئولية البيت ولا الاولاد بمعني اخر يجيب اقل القليل ولو عجبنا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

السائلة الكريمة :
في الشريعة لايتوجب عليك انفاق اي قرش فى البيت، ولك الحق في طلب الطلاق لعدم انفاقه على البيت، حتى لو كان معسرا، يحاول ولا يستطيع، حتي المعسكر لزوجته أن تطلق منه لعدم قدرته على النفقة.
ولكن:
أن كانت هذه حالة يمر بهافاصبري،لأجل البيت والأولاد. ولكن ان كان هذا هو حاله الدائم فارفعي للقضاء والقضاء سيحركه، ويجعله ينفق.