دكتور الشريعة

لو سمحت دلوقتي في بيت مكون من ٥ ادور كل دور ساكن...

لو سمحت دلوقتي في بيت مكون من ٥ ادور كل دور ساكن في اخ من الاخوات وعددهم ٤ اولاد والدور الارضي كان لي الام ولما توفت البنتين اخذه الشقه بكل ما فيها من شئ للام ودلوقتي في اخ ليهم عاوز يبيع الشقه الي قعد فيها من اكثر من ٣٠ سنه والاخت رفضه وبتقول ليها حق في الشقه بتاعته
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
هل ليها حق ام لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن الواجب عليكم أولا هو تقسيم الشقق بالقسمة الشرعية بين الورثة الشرعيين ثم من يأخذ نصيبه فهو حر التصرف به، قال صلى الله عليه وسلم : ( إِنَّ اللَّهَ قَدْ أَعْطَى كُلَّ ذِي حَقٍّ حَقَّهُ ، فَلَا وَصِيَّةَ لِوَارِثٍ )رواه الأربعة.
وعليكم مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسألة لأن مسائل الميراث تحتاج إلى حصر وفصل.
والله تعالى أعلم وأحكم.