تفسير الأحلام

السلام عليكم.حلمت خير ان كنت عند حماتي وبنتها قالت...

السلام عليكم.حلمت خير ان كنت عند حماتي وبنتها قالت لي انها مريضة ودخلت عملت معاها حاجات مش فاكرة ايه هي ممكن تكون في المطبخ وبعد كده لاقيت حماتي طالعة من الاوضة بتقولي أنا عايزة اطلب منك طلب قولتلها خير قالتلي عيزاكي تحميني وتغسلي راسي وتدعكيني باليفه قولتلها عنيا وبعد كده دخلت الاوضة وهي نائمة على السرير وقالت لي بعيتي الذهب قولتلها انتي مستعجلة عليه اوي قالتلي اه وكنت هقولها بكرة وافتكرت أنه هيكون الاحد قولتلها خلاص هنزل حاضر وطلعت برة في الرسبشن لاقيت حمايا المتوفي طالع من الاوضة وهي واقفه وراه وهو شكله مش حلو خالص وقصير جدا ولابس قفطان ابيض مش حلو وحضتنته و طبطبت عليه وهو كمان وكان عمال يبكي وروحت وقفت على جنب وبكيت علشان كنت عارفه في الحلم أنه هيموت

إجابة الخبير: تحسين فتحي

تحسين فتحي

مفسر الاحلام

الاستحمام في  المنام او الاغتسال يرمز لعدة امور فقد يشير الى التوبة والتطهر من الذنوب والمعاصي بإذن الله , وقد تكون الرؤيا من باب التذكير بالموت وحياة الاخرة لان الميت يتم غسله ليلقى الله وهو طاهر الجسد , ورؤيا الاغتسال بالنسبة لك قد تعني زوال الهم بإذن الله وإن كان صاحب الرؤيا مريض فالاغتسال يرمز لشفاءه وتعافيه , ويدل الاغتسال ايضا على حل المشاكل والخلافات في حياتك الاسرية او الزوجية وغيرها . وقد يعني الاستعداد والتهيأ للانتقال لمرحلة جديدة,ورؤيا الميت حزين او مريضوقصير القامة  او ينادي عليه فذلك يعني انه يلفت انتباهكم للتصدق عن روحه ونفعه بشيء من الصدقات والدعاء والاستغفار فقد قال صلى الله عليه وسلم (( اذا مات ابن ادم انقطع عمله الا من ثلاث صدقة جارية وعلم نافع وولد صالح يدعو له )) ورؤيا الميت قد تكون عظة وعبرة للحي (( كفى بالموت واعظا )) ورؤيته غاضب او زعلان من الحي  تعني انه يريد منكم ترك ذنب وتعجيل التوبة .