دكتور الشريعة

انا ام ل٣ بنات صغار ومنفصله وأريد الحلال ولي رغبه...

انا ام ل٣ بنات صغار ومنفصله وأريد الحلال ولي رغبه للزواج كي اعف نفسي من الفتنه عمري ٣٩ سنه والدي متوفي وبتقاقضي معاش والدي ولا اعمل وكل ما يتقدم حد للزواج يرفضني بمصاريف البنات هل الزواج العرفي في هذه الحاله واخذ المعاش للبنات حرام ام حلال انا طلبت الصبر من ربنا على رغبتي للزواج بس رغبتي في الزواج بتزيد يوم عن يوم فكرت وحاولت اعيش لبناتي خايفه أضعف بعد كدا فكرت اموت عشان بناتي تعيش الاقي نفسي عديت فتره وارجع تاني انا محتاجه شريك حياه وسند بس مستحيل ارجع لابوهم انا اعمل ايه متقدملي واحد من البلد كويس جدا بس لما عرف ان مصدر دخلنا الوحيد هو معاش بابا مشي ورفض انا اسفه سامحني انا محتاجه الزواج انا ليسانس آداب وصدقني انا بعف نفسي من نفسي انا جسمانيا محتاجه العفه ومش عاوزه ألجأ لطرق تغضب ربنا حتى ولو بيني وبين نفسي ارجوك تفهمني انا مش عاوزه أحوج بناتي لحد انا في حيره ومش بنام انا اعمل ايه أظلم نفسي ولا أظلم بناتي ارجوك محتاجه حل المشكله دي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- لا يجوز لك إخفاء الزواج عن طليقك لأن له الحق في أخذ البنات بعد ذلك.
٢- معاش والدك الذي جاء بسببه يعد ميراثا ولا يجوز لك أن تستأثريه وحدك.
٣- لا يجوز لك التحايل على الزواج ويمكنك إرجاع البنات لأبيهم وأن تعفي نفسك بالزواج.
والله تعالى أعلم وأحكم.