دكتور الشريعة

السلام عليكم انا متزوجه من سبع سنين ولدي طفل زوجي...

السلام عليكم انا متزوجه من سبع سنين ولدي طفل زوجي من ساعة موافقت عليه لحد من اربع شهور كان راجل ملتزم ويصلي كل الاوقات حتى اوقات كان يقف امام في المسجد من اربع شهور بدأ يحصله شكوك في الدين وعن النبي محمد وبدأ يسمع لناس كانت مسلمه وسابت الاسلام ويتاثر بيهم في هذه الفترة انا تركت البيت اكتر من مرة بسبب أفكاره وكلامه على النبي محمد عليه الصلاة والسلام من اسبابي لترك البيت مرة أنه قال لي انا مش بقيت مسلم ورجع بعد كده قالي انه غلطان وندم وقام اتوضى وتطهر وصلى وكانو شوية شكوك وراحوا لحالهم مرة ثانية كان يجلس مع شيخ والشيخ اتحاور معاه وقاله إنه مش معترف بالاديان وانه حاليا لا ديني وسبت البيت برضه ورجع برضه قالي انه خلاص مسلم وأنه هيرجع زي الاول وهيصلي وانا رجعت حاليا هو بيقول أنه مسلم وبينطق الشهادتين لكنه مش ملتزم في الصلاه ولما بكلمه يقولي دي حاجه بيني وبين ربنا انا هاقوم اصلي لما اكون حاسس اني عايز اصلي مش إجبار طبعا عدم التزامه بيضايقني وبيخليني احس انه ممكن يكون سايب الاسلام فعلا هل وجودي معاه فيه اي ذنب عليا لاني حاسه ان فيه غلط وخايفة يكون فيه حرمانيه عليا ارجو الرد عليا لو سمحتوا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن خروجك من البيت في المرات التي ترك فيها الإسلام خروجك صحيح، ولايجوز لك إلقاء معه.
وحتى مجرد ترك الصلاة لايجوز لك البقاء معه.
وخاصة وانت تعلمين انه يرتد عن الدين ويرجع، فانصحيه دون أن تسمحي له أن يجمعك.
ف المرتد عقده مفسوخ
حتى في المرات التي صرح بأنه ارتد، بعض العلماء يعتبر كفره في كل مرة بمثابة طلقة.
والاغلب يقولون ان عقد الزواج انفسخ، فلابد من تدخل القاضي الشرعي لا جاع المرأة إليه إذا رجع للإسلام.
والله تعالى أعلم