دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله لو سمحت انا عندي مشكله...

السلام عليكم ورحمه الله لو سمحت انا عندي مشكله وكبيره جدا عند زوجتي اعيش معها كويس وكل حاجه بقى لي سبع سنين مش حارمها من حاجه باساعدها وباساعد والدتها وحصل حاله سرقه عندي وزوجتي اجرت حرامي ساعدها في السرقه في والدتي ولما تواصلنا مع الحرامي وامسكناه قال ان زوجتي كانت معه اتسرق من والدتي اربع غوايش ذهب غير انها تكتفت وتبهدلت ودلوقت الكانون شغال وفيها قضيه سرقه بالاكراه وانا عندي منها اربع اطفال ولد وثلاث بنات في طفله توفت عمرها سنه ساعه حادث السرقه فانا دلوقتي تواصلت لزوجتي ومداريها وهي ندمانه وبتقول لي ان هي ما سالتش ذهب وتقول ان الحرام اللي هم كانوا ماجرين وهو اللي اخذ الذهب فانا مش عارف هل ينفع تعيش ثاني ولا ما ينفعش تعيش ثاني فخائف اعمل اي حاجه حرام او اي حاجه تغضب ربنا قلت اما اسال اهل العلم حاليا انا مداريه في منزلي وما حدش يعرف يا ريت لو في فائده ولكم جزيره الشكر
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا بس الرد فوري يعني

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن ما قامت به من السرقة يعتبر من الكبائر، ويجب عليها التوبة، وشروط التوبة هي:
- الإقلاع عن تلك المعصية.
- الندم على ارتكابها.
- العزم على عدم الرجوع إليها.
- إرجاع الحق لأصحابه.
فإذا تابت إلى الله توبة نصوحا فأرجعها وأعنها على التوبة، قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : ( التَّائِبُ مِنْ الذَّنْبِ كَمَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ)رواه ابن ماجه.
والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

الف شكر على الاجابه جزاك الله كل خير

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

وإياكم، ونسأل الله أن يزيدكم علما وورعا.