طبيب بيطري

السلام عليكم حد يفيدني القطه بتعتي ولدت امبارح...

السلام عليكم حد يفيدني القطه بتعتي ولدت امبارح اربع قطط وتمام جيت بليل لقيتها تعبانه ولقيت رجل قط صغير بتحاول تولده مش قادرة ميت جواها المهم انهاردا اديتها حقنة طلق صناعي سينتو سينون وكانت بتحاول تولد وبردو مفيش فايده ادتها عسل نحل ومقدراش تولد خالص ومش هقدر اروح عياده بيطريه عشان بعيييييد عني خالص

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

حسب الاعراض الوارده يجب ان يتم نقل القطه العياده بيطريه باسرع وقت ممكن حتى لا يحدث لديها مضاعفات ويجب ان لا يتم اعطائها ابره الطلاق الصناعي قبل معرفه وضعيه الجنين ووضع الرحم من الداخل بعد ان يتم فحصه من قبل الطبيب البيطري في بعض الاحيان ابره الطلق الصناعي تسبب مضاعفات غير محموده مثل التواء بالرحم او النزيف او تمزق في الرحم ويعتمد ذلك على وضعيه الجنين داخل الرحم او داخل عنق الرحم وعلى وضع الرحم نفسه.
تعتبر هذه الحالات من الحالات الطبيه الطارئه التي تستدعي تدخل طبي ولا يمكن حلها بالمنزل