طبيب بيطري

أنا قطتي شيرازي أبيض ومن حوالي 6شهور ظهر زي كورة...

أنا قطتي شيرازي أبيض ومن حوالي 6شهور ظهر زي كورة صغيرة في الثدي أسفل البطن وبعدين هي كبرت دلوقتي وبقت قد البلية ولونها غامق هو كدة هي محتاجة استاصال مع العلم هي عندها 15سنة بس الحمدلله لله هي بتاكل كويس لما بحط أيدي علي الورم مش بتوجعها

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

القطط بهذا العمر تكون عرضه للاصابه بسرطان الثدي يجب ان يتم فحص القطه سريريا واخذ خزعه من مكان الاصابه وفي حاله وجود كتله سرطانيه سيقوم الطبيب البيطري بتحديد العلاج المناسب لها اما بالاستئصال او تركها على حالها اذ لم يكن وضع القطه السحري يسمح لها باجراء عمليه جراحيه او اذا لم تكن الكتله تؤثر على حياه القطه بشكل سلبي