طبيب بيطري

دكتور ظهر زوائد لحمية علي بطن الكلب مش عارفه احدد...

دكتور ظهر زوائد لحمية علي بطن الكلب مش عارفه احدد ده ايه والمفروض اعمل ايه عباره عن حباية كبيرة فيها قطعة جلد

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

عدد ما تظهر الثقليل على جسم الكلب عند التقدم بالعمر وفي العاده لا تدل على اي مشكله طبيه ولكن في حاله ظهورها في اماكن تسبب عائق في حركه الكلب او في تناوله للطعام والشرب يجب ان يتم ازالتها جراحيا وغير ذلك تترك على جسم الكلب في بعض الحالات تحدث تقرحات في تلك النتوءات مما يؤدي الى ضروره استئصالها جراحيا

الرد من العميل

يا دكتور ده تقريبا قراض بس مش عارفه اشيله منه وصعب اوديه لعياده اعالجه ازاى في البيت من فضلك

الرد من العميل

وهل اقراص سيمباركا فعلا بتقضي علي القراد بسرعة من غير اضرار علي الكلي

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

المبيدات المستخدمة للقضاءعلى القراد
يمكنك أستخدام مركب Butox 100ml من انتاج شركة هندية يحتوى على مادة الدلتا ميثرين متوفر بالعيادات البيطرية
يمكنك أستخدام مركب الاجروسيدول Agrocidol liter من أنتاج شركة انجليزية
يمكنك شراء مركب النيوسيدولneocidol liter من أنتاج شركة أنجليزية-تتوفر المبيدات الحشرية بمحلات المستلزمات الزراعية أو العيادات البيطرية.
الاحتياطات الواجبة عند استخدام المبيدات الحشرية

اخلاء المنزل او المكان من الاغذية وادوات الطعام والاطفال واى اشخاص اخرين و بشكل تام.
لباس الكمامة الطبيةmask وغطاء الرأس cap والقفازات الطبية لتفادى اى تأثيرات سمية.
يجب أغلاق المكان بعد الرش لفترة 24-72 ساعة.
يمكنك العودة الى المكان المرشوش بالمبيد الحشرى بعد فتحه وتهويته وتعرضه لاشعة الشمس لفترة 4-6 ساعات.

رش الشيد الابيض(كربونات الكالسيوم) الجير المطفىء على الارضيات يعمل كمادة مطهرة ومعقمة تمنع التصاق الحشرات الطفيلية بالمكان الايوائى للكلب.
 stop on fly 200 ml-beaphar spray متوفر بالعيادات البيطرية يحتوى على مادة البيرمثرين وامن على صحة الكلاب ويقضى على الحشرات الخارجية مثل القراد والبراغييث ويستخدم عند اللزوم فقط.