دكتور الشريعة

السلام عليكم انا عندي ٥٩ وزوجي ٦٧ بس زمان كان في...

السلام عليكم انا عندي ٥٩ وزوجي ٦٧ بس زمان كان في طلاق شفهي بس كان أمام اختي وتم الرد في الأزهر وساعات الخناق كان يقول انتي مش علي ذمتي وبعدين يقول انا مكنتش بدري اقول ايه المهم قلتله لو اتكلمت تاني علي الطلاق مش هاينفع اعيش معاك تاني المهم كان بيقولي المهم نيتي ايه وحاليا من كام يوم كان بيتكلم مع ابنه وقال عليا الطلاق من امك اني مليش دعوه بيك نهائيا وانا بروح الشغل وهو ال بتعامل معاه وبيتكلم معاه اعمل ايه انا بقوله احنا خلاص ماينفعش نعيش أزواج تاني بيقولي انتي بتتلككي المهم انا عاوزه الرد ال ربنا يبقي راضي عنه المهم عندي ربنا وديني واسلامي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
الرجا الرد سريعا وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- لا يجوز لزوجك التهاون بالطلاق.
٢- طلاقه الأول قد وقع وإرجاعه لك صحيح.
٣- قوله لست على ذمتي يعتبر طلاق كناية، فإذا نوى الطلاق فتقع طلقة وإلا فلا يقع شيء.
٤- طلاقه على ابنك يعتبر طلاقا معلقا على شرط، فإذا وقع الشرط فيرجع الى نيته: فإذا نوى الطلاق فتقع طلقة وإن نوى اليمين والتهديد فعليه كفارة يمين.
٥- كل طلاق له حكمه.
٦- وعليكما مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسألة لأن مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

جزاكم الله خيرا علي سرعه الرد

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

وإياكم، ونسأل الله أن ييسر لكم سبل الهدى والرشاد.