دكتور الشريعة

السلام عليكم ..دلوقتي انا متزوجة من ٤ سنين ومعايا...

السلام عليكم ..دلوقتي انا متزوجة من ٤ سنين ومعايا طفل عندهو٣ سنين من مااتجوزت وزوجى ضرب وخناق مستمر وطول الوقت يقول هطلقك هطلقك وعلطول كلمة الطلاق على لسانه ...١.طلقنى اول مرة بسبب ان ابنى كنت بفطمه فكان بيعيط اتخانقنا وسكتنا وبعد خمس دقايق قالى انتى طالق روحى عند اهلك
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
تانى مرة ..كنا بنتكلم عالماديات نزل عند اهله فدور تحتنا وطلع نده عليا وقالى انتى طالق ..بس الطلقه دى فيها شبهة ان انا كنت حائض بس هو كان ناسي او ميعرفش ..انا ازهرية ودرست فالفقه الشافعى على حد علمى ان الحائض لايقع عليها الطلاق الا لوكان الزوج ميعرفش فبيقع ..فده ملغبطنى معرفشي هى كدة الطلقه وقعت عليا ولالا هو لحد دلوقتى فكره انها واقعه ...ثالث مرة هو بيقول انها موقعتش بس انا متأكدة انها واقعه ..قالى لو مش اديتنى فونك اعتبري نفسك طالق ..مرضتش اديله الفون ..انا عارفه ان كدة الطلقه واقعه لكن هو بيقول انها مش واقعه وانا متأكدة ان دى طالقه واقعه .سؤالى عن تانى طلقه اثناء الحيض وهو ميعرفش وكان رامى الطلاق بقصد وبكامل عقله هل كدة هو مطلقنى تلات طلقات ..لان انا مش عاوزة تحايل او اكون لاقدر الله بعمل حاجه حرام

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن طلاق الحائض يقع، وهي الطلقة الثانية كما ذكرت.
ولكن الرجل آثم، ولكن تحتسب من الطلقات.
وأما موضوع يمين الطلاق الثالث فهذا الطلاق لايقع فيه الا اذا نوى الزوج الطلاق.
فإن كانت نيته الطلاق حقيقة فإن الطلاق يقع بمجرد حصول الشيء.
وأما إن كانت نيته التهديد والتخويف فيلزمه كفارة يمين.
فلابد من سؤال زوجك عن نيته لحظة التلفظ به.
والله تعالى اعلم