دكتور الشريعة

عايز اسال عن حاجة

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

السائل الكريم:
يمكنك طرح استفسارك هنا وسنقوم إن شاء الله بالمساعدة.

الرد من العميل

انا في حيرة من امري بس بالله عليك لا تنظر الي نظره شيطانيه احببت فتاه وبعد عام جالها عريس ابوها عايزه عشان مصلحة شخصية ليه ف زوجها بالغصب حرفيا حتي الماذون كان تبعهم وكتب بالغصب و تركتها لمدة سنه كاملة بعد زواجها لا اعلم ولا اريد ان اعلم عنها شئ تعبت كتير طبعا المهم بعد السنه دي كلمتني انا رديت عليها معرفش انها هيا ااني كنت ماسح الرقم قالتلي ازيك انا بتطمن عليك والكلام ده وقالتلي انا خلفت وسميت اسمي علي اسمك قولتلها مبروك وبعد اذنك متتصليش علي الرقم ده تاني وقفلت بعدها باقل من شهر كلمتني وقالتلي انا هتطلق قولتلها تمام اتطلقي وكلميني ومتكلمنيش قبل متطلقي خالص قالتلي ازاي وانا مش هرضي والكلام ده قولتلها قولتلك اللي عندي مع الوقت ومعرفش ازاي رجعنا نتكلم بس انا لما عرفت انها هتطلق قولت يبقي خلال شهر مثلا لقيت الموضوع شكله لسه شوية المهم كل شوية ابعد عشان ضميري بيانبني وعشان العذاب اللي عايش فيه ومبقدرش وبرجع بقيت بحبها اكتر من الاول اللي مخليني متردد وعندي امل ربنا يسامحني ان الجواز دا باطل حتي العيل اللي جابته غصب انا متاكد من الكلام ده زي ما متاكد اني بكلمك كده الانسان دا بيشتمها ويضربها و بيتركها وبيخونها و ف بيتها انت متخيل وبيتركها بالشهور عشان شغله ويرجع يتخانق ويزعق ويضرب ويمشي طبعا العلاقة الحميمة محصلتش غير مرة واحدة وغصب انا شايف ان ده مش جوزها وانا مخونتش انا هخون ده لما اخون علاقة طبيعية لكن دي مش جواز اصلا وباطل و ما بني علي باطل فهو باطل وكنت سمعت ان الرسول جاتله واحدة بتقوله انا اتغصبت علي جوازي قالها الامر في ايدك مهي دي برضه الامر ف ايديها وهيا رافضة من اول يوم لحد هذه اللحظة ومش بسببي انا سبتها لمدة سنه كان ممكن علاقتهم تتحسن لو هيا قابلة لكن هيا رافضة تماما طبعا انا عارف برضه ان غلطان بس اللي مخليني مش عارف انام ان خايف تكون دي كبيره وتحرمني من رحمة وبنا بس انا والله غرضي شريف وهيا ضعيفة ومحتاجاني بجد وانا محتاجها مينفعش اسيبها انا بحبها انصحني بعد اذنك وقولي انا كده بعمل كبيره فعلا ولا الاسباب دي هتقلل الذنب

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

السائل الكريم:
١- كلامك معها من أكبر الكبائر وهو من الزنا الأصغر.
٢- تعتبر الآن مخببا لها على زوجها وهذه كبيرة أخرى.
٣- وزواجك منها محرم ومن العلماء من قتل باطل.
٤- حديث أمرك بيدك أي عند القاضي وقت العقد فقط وبعدها الزواج صحيح بلا خلاف.
٥- وهذه المرأة إن تزوجتها ستخونك كما خانت غيرك والعياذ بالله.
٦- فعليك التوبة إلى الله توبة نصوحا قبل أن يأتيك الموت بغتة وتقطع علاقتك معها وتبحث عن زوجك صالحة.

الرد من العميل

هذا ليس زوجها هذا زواج باطل تخوني لماذا لانها تخون زوجها الذي تزوجها غصب هذا ليس زوجها وحضرتك ماقنعتنيش انا عارف اني غلطان بس اجابتك مش منطقيه

الرد من العميل

حضرتك انا دلوقتي اخبرتها بالابتعاد تماما لحين يتم الطلاق و اني هستناها لحد اليوم ده بس مش هنتكلم خالص هل كده عليا ذنب ؟

الرد من العميل

اين الرد

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

سبق الجواب بالتفصيل.