Doctor

عايز اتواصل مع دكتور مسالك الموضوع حياة او موت...

عايز اتواصل مع دكتور مسالك الموضوع حياة او موت ضروري

إجابة الخبير: دكتور عبد الكريم السلقاوي

دكتور عبد الكريم السلقاوي

طبيب

  • انت الان في قسم الاستشارات الطبية , و استشارتك الطبية المذكورة غير واضحة , و لذلك نرجو منكم توضيح ما هي الحالة الصحية و ما هي الاعراض المصاحبة حتى نتمكن من اجابتكم في اقرب وقت ممكن

الرد من العميل

انا حياتي وقفت بسبب موقف عملته في صغري قمت بادخال شي في موخرتي وادي دا الي عدم تحكم في الغازات ونزول مياه من موخرتي وطبعا في حياتي بقيت مش عارف اشتغل ولا اعمل اي شي وصلت للنعزال وبفكر انتحر خلاص عايز احل المشكله دي يا انتحر والله هي مره وحده بس عملت كدا فعمر 12 ومن ساعتها حياتي سوده وكشفت عند اكتر من دكتور معظمهم قلي مفيش شي فالشرج واتعرضت علي دكاتره مخ واعصاب عشان اعالج اني بخاف من اماكن الزحمه والاماكن المغلقه لاني بلاقي الناس تبدا تبصلي واني بيبقي في ريحه وافرازات اكتر مع التوتر لما بيزيد وبيزيد اكتر لما امارس العاده السريه.. ارجوك دكتور يتواصل معايا اكيد في علاج دواء او حقن اوي شي يمنع الشي دا يحصل او هنتحر بقي ومعيش بالحرج والهم الي مخليني مش عارف اشتغل ولا ارتبط ولا اختلط مع الناس

إجابة الخبير: دكتور عبد الكريم السلقاوي

دكتور عبد الكريم السلقاوي

طبيب

علاج سلس البراز:
  • يتم العلاج بتغيير نظامك الغذائي وتناول الاطعمة الغنية بالالياف وعمل تمارين رياضية لتقوية عضلات الشرج والعضلة الشرجية العاصرة , واستخدام جقن لكي تزيد من سمك جدار الشرج للحد من تسريب البراز والغازات, وتدريب الامعاء لكي يتم التبرز في وقت محدد في اليوم وخاصة بعد الوجبات , واستخدام ادوية للحد من الاسهال من لوبراميد , وفي حال كان الامساك هو سبب السلس فيمكن استخدام ملين مثل السيليوم , ويتم اللجوء لخيار زرع جهاز نبضات كهربية لتحفيز العصب وتقوية عضلات الامعاء والشرج, ويمكن اللجوء للخيار الجراحي في الحالات المتقدمة .

التشخيص:

  • يتم بناء على فحص الطبيب السريري لتقييم عضلات العضلة العاصرة , ومن الفحوصات المطلوبة هي قياس الضغط الشرجي , صورة اشعة سينية اثناء التبرز, منظار قولون, صورة رنين مغناطيسي

اسباب سلس البراز:

  • تلف في عضلات الشرج
  • تلف في الاعصاب المغذية للشرج
  • البواسير
  • تدلي المعي المستقيم الى فتحة الشرج
  • الامساك المزمن
  • عمليات جراحية سابقة
  • تصلب جدار المعي المستقيم
  • تهيج القولون

اعراضه:

  • خروج البراز او الغازات بشكل مفاجئ بدون الشعور بالحاجة للبراز
  • الشعور بالرغبة للتبرز بشكل مفاجئ
  • اضطرابات نفسية

نصيحتنا:

  •  تدريب المريض لتقوية عضلات الامعاء باستشارة اخصائي العلاج الطبيعي , واستشارة اخصائي الجراحة لتقييم الحالة وعمل الفحوصات اللازمة