دكتور الشريعة

بشتغل ف الخارج ف شركة ما المرتب الي باخده مقابل...

بشتغل ف الخارج ف شركة ما المرتب الي باخده مقابل خدمات زبائن صاحب الشركه .ودخلي الان لا يكفي مصاريفي العائليه مع العلم اني متزوج ومعي ولد رضيع .قال لي صاحب الشركة هات زبائن ليك والمكسب بينا وبينك ٥٠ في الميه .بس المكسب الان مقابل الشغل المكدس لدرجه اني مابعرفش اكل ولا اكلم عائلتي للاطمئنان .اصبحت اخدت ال٧٠ لي وال٣٠ للشركة هل كدا النسبة الي اخدتها كدا ف مالي تكون حرام

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلم سددك الله أن موضوع الاتفاق اذا كان بعلم صاحب الشركة وبناء على اتفاق بينك وبينك، فلا يلحقك إثم، فهو صاحب العمل.
الا اذا كان صاحب الشركة لم يطلع على الشغل المتراكم.
ولكن إذا كان يعلم فاتق الله ما استطعت.
حاول أن توازي بين عمل الشركة وعملك الآخر.
او يمكنك أن بعض العمل الي البيت.
والله تعالى اعلم