دكتور الشريعة

انا شغل في مكان اوزان الحمد الله بتقي ربنا في...

انا شغل في مكان اوزان الحمد الله بتقي ربنا في مجالي وفي شغلي جدا بس المكان مش مديني حقوقي زي اجازتي وكمان الإضافي بشتغل اضافي بحسبهالي الساعه بساعه مش زي القانون والشركات مهي شغاله الساعه بساعتين حتي الزياده الثانويه فيها ظلم كتير والاكتر من كده أنه انا مسؤل عن فلوس يوميه وتقفيل يومي يعني تحت ايدي الفلوس واقدر اطلع حقي اللي هو مش بيدهولي بس انا مستحرم ومش حابب اخد حقي بطريقه ديه مع العلم اني كلمناها كتير جدا وهو شحيح جدا وعنده فكره أنه احنا كده كده بناخد من وراها حاولنا نفهمه أنه عمر محمد فينا قبل جنيه مش بتاعه فضل ع نفس موقفه السؤال هنا هل لو انا اخدت حقي بظبط بدون أكثر أو أقل من غير معرفته بيها ده حرام عليا ولا لاء مع العلم أنه كله بيشتغل أنه مفيش شغل بره وبيبقي عايز يستغلك الي أقصي درجه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلم سددك الله أن الأصل ان المؤمنين عند شروطهم.
فإذا كنت تعلم قبل استلامك هذا العمل بما يفعله المدير وقبلت به فلايجوز لك طلب التغيير.
ولكن ان كنت لاتعلم بهذا، والنظام نظام حكومي فليس للمدير منعك مايأخذه غيرك في الشركات الحكومية.
ولكن ان كانت هذه شركة خاصة، فالذي أراه أن تصبر وتبحث عمل آخر.
ولاتدخل على مالك مالا مشكوكا فيه.
لحديث النبي صلى الله عليه وسلم :(دع مايريبك إلى مالا يريبك).
والله تعالى اعلم