طبيب بيطري

السلام عليكم، قطتي ولدت من 10 أيام ومن 4 أيام...

السلام عليكم، قطتي ولدت من 10 أيام ومن 4 أيام تعبت فجأة وماكتتش بتتحرك، ولدتها لأقرب دكتور قال حمى نفاس وهتموت. جيبت من الصيدلية حقنة بنسيلين وكنت بعطيها 1سم يوميا وبدأت تتحسن وتأكل وترجع لولادها، النهاردة فجأة لقيت بطنها مفتوحة حوالي 5 سم ومش عارفة أتصرف إزاي؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

الجروح الخارجيه الكبيره تحتاج الى تدخل طبي جراحي ينصح باخذ القطه الى اقرب عياده بيطريه مختصه في علاج الحيوانات الاليفه ولديها امكانيه لاجراء الفحوصات واستقبال الحالات حتى لو كانت فرص النجاه منها قليله تحتاج القطه الى تنظيف وتعقيم للجرح وبالتاكيد خياطه والخياطه تحتاج الى تخدير على الاقل موضعي لان حجم الجرح كبير.