طبيب بيطري

دكتور بعد اذنك أنا اخد قطه صغيره حوالى سنها شهرين...

دكتور بعد اذنك أنا اخد قطه صغيره حوالى سنها شهرين من عند اختى لترييتها فى بيتى النهارده اليوم التانى وللاسف رافضه الاكل تماما بس بتلعب عادى وانا بأكلها بالعافيه فى الفم بالسرنجه سيريلاك بتاع الاطفال بس بماء مش لبن وجبنه مثلثات والمياه بالسرنجه بس اكلتها ضعيفه جدا جدا أنا اللى بأكلها بالعافيه رغم الاكل موجود أمامها دائما ماذا افعل

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

طبيعه الطهام المقدم للقطه غير مناسب نهائيا لها حيث ان القطه تحتاج الى طعام مخصص للقطط الرضيعه وليس سرلاك الاطفال او جبنه مثلثات بالتاكيد هذه الاطعمه ستسبب التلبكات معويه لدى القطه واسهالات وقد تؤدي الى جفاف في الحالات المتقدمه.
يجب ان يتم توفير طعام مخصص للقطط الصغيره مثل الطعام الجاف او الطعام المعلب المخصص لها وتقديم مهل القطه وعدم تقديم اي اطعمه اخرى لها خصوصا الاطعمه المحتويه على اللاكتوز مثل الاجبان والحليب البقري.