طبيب بيطري

السلام عليكم يا دكتور عندي كاسكو رمادي عمره تقريبا...

السلام عليكم يا دكتور عندي كاسكو رمادي عمره تقريبا ٩ شهور من يومين وهو يطير بالمطبخ وقع بزيت مغلي على النار ورجله وذيله اتحرقوا خالص وقاعد يتألم ورافض الاكل والتصفير والماء وحزين جدا ورجله طلعت فقاعات كلها ورافع الرجل اليسرى وما قادر يقف عليها وتترعش رجله وفيها اثار دم جبتله كريم ميبو للحروق بس مش جايب نتيجة مش عارفة اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

تعتبر الحروق الشديده من الحالات الطارئه التي تستدعي التدخل طبي مباشر سيقوم الطبيب بتخفيف حراره الجسم من خلال وضع كمادات مياه بارده ومراهم معينه على اماكن الاصابه لتخفيف من الام وشده الحرق.

تعالج الحروق باستخدام مراحل مثل النيومايسين ولكن لوحدها لا تكفي تحتاج الى تنظيف بشكل يومي لمنع حدوث اي التهابات عليها وبالتاكيد يجب ازاله جميع الجلد الميت من اماكن الاصابه لمنع حدوث التهابات بكتيريه في تلك الاماكن