استشارات الحب و الزواج

كنت بحب شخص وفضلنا سوا 3 سنين وحصل خلافات وبعدنا...

كنت بحب شخص وفضلنا سوا 3 سنين وحصل خلافات وبعدنا وخلاص مبقاش ينفع نرجع حاليا بنتكلم ك صحاب وأنه مافيش بينا حاجه بس مش بنتقابل نهائى عشان عارفين ان لسه بنحب بعض ولو اتقابلنا بنرجع نفكر ف الرجوع بس هو اذانى جدا ومكنش حنين نهائى وهو بيبعد لدرجه ان بتصعب عليا نفسي لما بفتكر المعامله وحاليا هو قرر اننا صحاب وانه يعاملنى حلو بس زي زي اى واحده عاديه انا ماليش حق عليه ودا طبيعي لانه مش معتبر ان ليا مكانه ف حياته اصلا واما مبتكلمش بيدخل يسال وانا بتعامل انه عادى وانه موضوع وانتهى مش نهاية العالم غيابه بس هو دايما بيوصلي فكرة ان عمرنا ماهنكون سوا زى لما حلمت انه بلبس دبله جابهالى ف بقوله دا تفسيره حلو يارب يتحقق قالى مش هايتحقق اضايقت برغم ان شايفه انه لو بقينا سوا مش ف مصلحتى نهائى وانه شخص قاسي جدا وكل حاجه بيكبرها ويعمل عليها حوار وصداع وتفسير الحلم مش ان اصلا نرجع بس تفسيره ان حالى هايتبدل من حزن ل فرحه ف قولتله اصلا تفسير مش ان نرجع وقولت التفسير قالى ان شاء الله ياقلبي قولتله قلبك !! قالى بجاملك هو دا طبيعي انا تعبت وزهقت واتخنقت اعمل ايه للعلم اننا الاتنين 22 سنه

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لا يوجد هناك حب يتحول الى صداقة مطلقا ولى يوجد ما يسمى بالصداقة بين أي شاب وفتاة حتى لو أظهروا ذلك فأحد الطرفين يحمل مشاعر حب للطرف الآخر.
هو يحبك ويحمل لك مشاعر ولكنه يريد أن يبقى معك دون أي إلتزام رسمي، أو أنه يريد أن يعاقبك على خلاف ما وقع بينكم.
وفي جميع الأحوال قبولك لهذا الوضع ليس هو الحل .
الحل أن تضعي حدا للعبه بمشاعرك بهذا الشكل وأن تقولي له إما أن تكون معي حبيب نؤسس لحياة مستقبلية معا أو أن ننفصل بكل هدوء فمشاعرك لن تتحول اليى مشاعر صداقة ولن تضيعي عمرك بهذا الشكل.
وهناك حل آخر بأن تبقي وضع الصداقة قائم وتشعريه بأن شخص جديد دخل حياتك وأنه صديق وعامليه كصديق ولى تسمحي له بأن يتدخل بك بأي شكل من الأشكال في حياتك مهما كان