استشارات الحب و الزواج

السلام عليكم أنا مخطوبة ووعاقدة أي مكتوب الكتاب ؛...

السلام عليكم أنا مخطوبة ووعاقدة أي مكتوب الكتاب ؛ بس صراحة حاسة نفسيتي تعبانة جدا وبتيجي أوقات مش طايقة ابص في وشه أو حتى أكلمه؛ وكثير بفكر أعيد النظر في الخطوبة؛ بصي خطيبي صغير بالعمر ٢٦ سنة هو شخص متعلم ومثقف وحافظ لكتاب الله وحدا نبيه و طيب جدا بس طيب لدرجة أحيانا بحسه ساذج بالتصرفات يعني مثلا لما بيتكلم أحيانا تحسيه ذوق واحيانا بقول كلمة مش قاصدها بس فعليا مش صح تنحكى؛ لدرجة اهلي بستغربوا التصرف وبيدايقوا من ردة فعله...وبمرة راجعته بموقف صار كنت متدايقة لقيته بيضحك ومش عارف إيه يبررلي وبيقلي هو مصدرش مني بس لو اصريتي عليا ممكن اعترف بشغلة معملتهاش؛ وبصراحة أنا إلي بقله ده صح وده زوقيا غلط ؛ومفترض عملنا كدا ومفترض منعملش ؛للأمانة تعبت وزهقت من تنمر إلي حواليا على تصرفاته في القعدة بشكل عام وأنا نفسي حساه لسا ساذج أو في تناقض في شخصيته يعني شخص متعلم ومثقف واشترى شقته من تعبه وشغله يعني مفترض شخص مسؤول بس حاسة شخصية متناقضة وتعبت بجد ومش عايزة أكمل وبردو مكسوفة اقله إيه شخصيتك مش عاجباني رغم إنك إبن حلال ؟ انصحيني والنبي

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

الكمال لله تعالى وحده ، لا يوجد إنسان كامل واي شخص سوف ترتبطين به ستجدين به شيء لا يعجبك في مكان ما.
أنت قرري هل بإمكانك إكمال عمرك مع هذا الخلق السيء الموجود به أم أنه من المستحيل تحمله وقضاء باقي عمرك معه.
اذا كان بإمكانك تقبل الموضوع فأستمري أما إذا وجدت الأمر مستحيل وصعب عليك تقبل هذا الخلل فأعيدي النظر بالموضوع.

الرد من العميل

حكيت مع أهلي بالموضوع بحكولي هو شخص عفوي لكن سبحان الله من داخلي نفرت جدا من تكملة الخطوبة لدرجة كل قطعة بالجهاز جبتها وأنا مكبوته ونفسي اعيط وحاسة كل إلي حواليا جوازهم أحسن مني ؛مش قادرة استصيغ الموضوع ؛لكن حضرتك أنا مش عارفة اطلب الطلاق إزاي؛ اقله إيه مشفتش منه أي حاجة سيئة ولا من عيلته انصحيني اطلب ازاي بدون م اجرحه

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

علينا بداية أن نتفق على نقطة مهمة، وهي أن لا تقارني حياتك بأحد مطلقا فالناس تظهر لك ما ترغب هي فقط بأن تريه ولى تريك ما تعاني وما هو النقص وما هي العيوب التي بحياتها.
لذا لا تقارني حياتك بأي أنسان مطلقا.
ثانيا استخيري الله تعالى عدة مرات في موضوع إكمال الزواج من عدمه.
ثالثا: اذا استمر شعورك بعدم الراحة ووجدت بأن تفاهمك مع هذا الإنسان صعب جدا عليك أن تقنعيهم بالموضوع ففي النهاية أنت وحدك من ستعيش معه ومن ستتحمل كل مشاكله وبخله وعيوبه وأنت أيضا وحدك من ستتمتع بخيره ونعيمه.
حاولي أن تخبريه عن الأمور التي تزعجك وعن موقف الشامبو وبأنه تصرف غير لائق وأنه أزعجك كثيرا وخلق عندك حاجزا بينك وبينه جعلك تعيدين النظر في موضوع الزواج.