استشارات الحب و الزواج

السلام عليكم أنا صارلي فترة ٣ أشهر مخطوبة وبصراحة...

السلام عليكم أنا صارلي فترة ٣ أشهر مخطوبة وبصراحة مش طايقة أكمل خالص بتيجي أوقات مش طايقة احكي معه ولا يزورني ؛ وصليت استخارة إني انفصل وصحيت مش طايقاه بزيادة؛ مهم خطيبي بالاخلاق والاحترام والتدين يُشهد اله ؛ لكن بالفلوس لما بنخرج بيدفع بس بحس الدفع مجرد احراج مني لإنه وجهه بيصير الوان ؛ الهدايا رمزية جدا وبحسها سخيفة ؛ واول فترة كان يقلي الفلوس مش كل حاجة ومش أساس السعادة ودار حوار م بينا فيه ؛ وبمرة ضاعت منه فلوس مش مبلغ كبير يعني بيقلي انجلطت أنا أضيع فلوسي في أشياء تافهة ولا يضيع مني حاجة ؛ وفترة إل٣ شهور كل م يكلمني م إسمعش الا كلمة توفير أي حاجة نتكلم فيها ليها علاقة بمادية اسمع توفير ؛ آمبارح كان بعد مدة طويلة قلت هجرب اطلب منه مع العلم دي أول مرة اطلب كنت أخجل؛ فباولها جبتها مزح إنه جاي عبالي حاجة حلوة ويجيبلي شوكلاتة وكدا لقيته بقلي الدنيا صيام وبعرف إنها بتعطش موت ؛ قلت بلاش شوكلاتة بابا مسافر والواقي الشمس بتاعي خلص طبعا طلبت ده لإنه صيدلاني ؛ قلي بس تصيري عندي بس بيخلص بسرعة ليه ده كبير علبة الواقي سنة بتفضل .. ومرة قلي عن والدهي إنه في رمضان مبيحبش يكون الاكل كثير ولو كثير بيعصب ؛ وحماتي قالت إنه جوزها وقت البرد الشديد مبتشغلش الدفاية قال حمايا بعصب صراحة متدايقة جدا وحاسة كل إلي في الخطوبة دي تمثيلية غير إنه كل مبستخير ربنا فيه عمري م ارتحت بس بقول أحلام شيطان ؛ومش عارفة أعمل إيه

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

في فترة الخطوبة يجب عليه أن يظهر أحسن ما لديه وبخله عليك بقطعة شوكلاتة وعلبة كريم هذا ليس دليل توفير بل دليل بخل وعدم إشغال المدفأة بالبرد هذا أيضا علامة بخل والرجل البخيل يصعب العيش معه.
هناك فرق كبير بين البخيل وبين الذي لا يملك وطيب النفس وهذا الرجل من هذه التصرفات تدل على بخله ومعك حق في أن تعيدي النظر بكل موضوع الخطوبة.
تحدثي مع أهلك بالموضوع وأطلعيهم على هذه التفاصيل ليقفوا بجانبك ويساعدوك بإتخاذ القرار السليم قبل أن تتورطي بزواج رسمي وأطفال ويصبح موضوع الإنفصال أصعب.

الرد من العميل

موضوع التدفئة والاكل القليل ده من أبوه وبيحكي بس في رمضان بيكون متحسس بالشكل مبعرفش فين الفكرة لهيك حسيت الاشي متوارث ؛ لكن خطيبي الشوكلاتة بالأول حسيتها استخسار بس جابها وواقي الشمس جابه بس بعد م حس إني تدايقت ؛ وبس اجا وقعدت معه وكنت متدايقة من ردة فعله فقعد يحكي إنه طلبي كان عادي وإنه بيحبني ومستحيل يستخسر ؛ بس مش عارفة مش قادرة أتأكد قلبي مش مطمن وخايفة يكون كل شيء تمثيل فترة خطوبة...

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

لا يجب أن ينزعج من مثل هذه الطلبات فهو طلب بسيط لا يذكر أنت لم تطلبي هدية ذهب مثلا أو شيء باهظ الثمن،
ومع ذلك اذا كنت غير متأكدة فأختبريه بأشياء أخرى لتتمكني من إتخاذ القرار السليم.