Nutritionist

Hello Doc, Do lump sugar have side effects

إجابة الخبير: Dr. Ebaa Nashnash

Dr. Ebaa Nashnash

Nutritionist

هل للسكر المبلور (السكر الفضي)  أعراض جانبية؟
يعتبر السكر المبلور ذاته السكر العادي حيث أنه مصنع من عصير قصب السكر مضافا له عناصر أخرى و مواد أخرى مما يجعله أعلى بالسعرات الحرارية مقارنة بالسكر العادي.
له فوائد كبيرة في تليين الأحبال الصوتية، تليين الأمعاء، تسريع شفاء تقرحات العيون، تنظيف الرحم من الشوائب.
الاعراض الجانبية عديدة و هي:
التعرض للإصابة بالسمنة نظرا لمحتواه العالي من السعرات الحرارية.
التعرض لخطر الغصابة بأمراض القلب و الشرايين.
التعر

إجابة الخبير: Dr. Ebaa Nashnash

Dr. Ebaa Nashnash

Nutritionist

Does Rock Candy ( sugar candy or crystal sugar) have side effects?

 Rock Candy is considered as a regular sugar, as it is made from sugar cane juice with other elements and other substances added to it, which makes it higher in calories compared to regular sugar.

It has great benefits in softening the vocal cords, softening the intestines, accelerating the healing of eye ulcers, and cleaning the uterus of impurities.

 The side effects are many which are as follows:

-Exposure to obesity due to its high calorie content.
-Exposure to the risk of coronary heart disease.
-Being at risk of having type 2 of diabetes.
-High risk of tooth decay.
-Reducing collagen production in the skin.
-Increased risk of having depression.