دكتور الشريعة

السلام عليكم .. كان عندى سؤال انا عندى ٣٢ سنه...

السلام عليكم .. كان عندى سؤال انا عندى ٣٢ سنه متجوزة وعندى بنتين من ٧ سنين مشكلتى هى امى احنا ٤ اخوات بنتين وولدين هى امى بتفضل ولد واحد مننا احنا الاربعه وبتحبو اكتر واحد فينا ومهما عمل مابتشفهوش غلطان ودائما تديلو مبرر لاى غلط واحنا على العكس تماما اى حاجه نعملها حتى لو من غير قصد بتشوفها وحشه مابتشوفش اى خاجه حلوة من اللى بنعملهولها بتفتكرلنا موافق من واخنا عندنا ٨ سنين و١٠ سنين وشايلاها فى قلبها مهما نقولها سامحى وانسى ونفتح صفحه جديدة مافيش فايدة اقلل مناقشه مابينا بتتحول لخناقه ومشكله وزعل واحنا تعبنا جدا بنحاول نراضيها بكل الطرق مافيش فايدة هى قلبها مقفول مننا نفسنا تدينا فرصه مابتديش الموضوع وصل دلوقتى انها مش عاوزانا اصلان وبتشيلنا زمب اننا دايما بنزعلها وانها هتموت بسببنا بالرغم ان ىبنا يعلم مافى القلوب واكلمها واقولها احنا اسفين انسى اللى فات لا حياه لمن تنادى بتخاسبنى على حاجات عملتها من وانا عندة ١٠ سنين وكل فترة لازم تفتح فى القديم وتعمل مشكله لدرجه انها وصلت انها مصدر من مصادر النكد والالم والوجع فى حياتى وكل مرة اقول مش هكلمها وهسبها براحتها مدام هى اللى مش عاوزانى بس قلبى مابيطاوعنيش وبخاف من ربنا واللى مزعلها جدا دلوقتى انها بتخاسبنى انى بعامل ابويا كويس وحنينه عليه فى مرضو هو جاتلو جلطه وعندو زهايمر فبتضايق جدا لما بنعملو بلطف ولين وهو مريض وتقول انا بالنص انا مش عارفه انتو بتعملوه حلو اوى كدة ليه وهما مايستاهلش بتغير من معاملتنا الحسنه لوالدنا لدرجه انها لما فى اول مرضه ماكنتش بتبقى عاوزانا نوديه لدكتور وتقولنا سيبوة يموت الدكاترة مش هتعملو حاجه احنا تعبنا جدا وفعلان هى بقت مصدر تعاسه والم لينا وحقيقى قلبى مش قادر يسامحها ولا يتعامل معاها تانى ايه هو حكم الشرع خصوصا او الرفض جاى من عندها وهى اللى مش عاوزانا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أن بر الوالدين واجب، وقد اخذ الوالدان هذه القدسية من القرآن، قال تعالى :
(وَقَضَى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَاناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلاَهُمَا فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلاَ تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلاً كَرِيماً* وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِى صَغِيراً).
ف الصبر على سوء معاملة الأم واجب، وإنما تفعلين ذلك تقربا لله فقط.
فبما انك متزوجة فعيشي مع زوجك، واجعل زيارتك لها لتفقد احوالها فقط.
والله تعالى اعلم.