دكتور الشريعة

انا متزوج من 15 سنة ومعايا ولد وبنت لكن في مشاكل...

انا متزوج من 15 سنة ومعايا ولد وبنت لكن في مشاكل مستمرة بيني وبين زوجتي لانها مش حاسة بالحياة معايا يعني تصرف كتير ديما عايزة حتي لو الظروف مش سامحة واتكلمت معاها كتير ومستجبتش وكمان عندها كرة لاهلي كبير جدا ومش بتكلم امي واخواتي مع العلم انهم عمرهم ما اذوها في حاجة وبشهادة منها وديما مختلفين وهي شايفة انها صح ومش غلط واشتكيت لاهلها كتير جدا ومحدش بيحل ومش بيقتنعو بالكلام والرد منهم ان بنتنا مش غلطانة وشحنة اولادي من اهلي مش بيحبو يروحو عند اهلي بيبقو مغصوبين لو راحو وانا منعهم من عند اهلي منعآ لأي مشاكل وكمان بيبقا باين عليهم فا مش بحب ادايق امي هل لو طلقتها ابقا ظلمتها وطبعا من كتر المشاكل دي انا في نكد وديما بزعق وبعمل مشاكل برجاء الافادة لاني خايف من ربنا لو عملت اي حاجة ابقا ظلمت وشكرا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

لاشك ان الخلافات الاسرية بين اي زوجين متعددة ومتنوعه بحسب علاقة الزوجين والاهل واسلوب تعاملهم معا ، لكن لابد وان يكون التحاور والمحاولات في الاصلاح هي الاولى لان الانفصال يصلح خلافات ويتسبب في خلافات اخرى ،
لذلك حاول ان تتحدث معها بحضرة الاهل او بالاستعانه بشخص مقرب منكم ،يستطيع اقناعها ومحاولة منح الحياة فرصة جديدة بينكم ،
تحدث اليها وتعرف علىة الاسباب الحقيقية التي تجعلها تتصرف بهذه التصرفات واشعرها بالمسؤولية بتكليفها بعض المهام الحياتية وعزز لديها المسؤولية وكافئها عند النجاح ،
قرب بينها وبين الاهل ببعض المشاركات الجماعية واستثمار المناسبات لذلك ، كرر المحاولات مع التشجيع في كل مره ،
اشعرها بغضبك وعدم رضاك عن تصرفاتها بطرح فكرة الابتعاد او ترك المسؤولية وكن صارما بعض الشيء في الحديث معها .