محامي

انا شريكه فى شركه بنسبه ١٠% والشريك التانى ٩٠% من...

انا شريكه فى شركه بنسبه ١٠% والشريك التانى ٩٠% من حوالى فى الفتره الاخيره الشريك ده مش عاوز يكمل الشراكه وهو CEO وانا مدير مالى الشركه وكل واحد فينا بيقبض مرتب مقابل الوظيفه وهو دلوقتى عاوز يفض الشراكه ديه من غير ما يدفعلى ثمن الحصص بتاعتى مع العلم فى الكام شهر اللى فاتوا بيسحب اى فلوس او ايراد داخل الشركه ويسدد بيه ديونه الشخصيه ومابيدنيش نسبتى وادى ده لمديونيه الشركه لضريبه القيمه المضافه وهو بيبعتلى فويس اهانه وبيقولى مش عاوز الشراكه ديه بس من غير مايدفعلى الفلوس اللى انا اشتريت بيها الحصص منه او يدينى اى حقوق ليا فالشركه انا عاوزه اعرف ايه الاجراءات القانونيه اللى اقدر اقوم بيها مع العلم ان فى عقد وورق يسبت حقى

إجابة الخبير: المحامي محب حسن

المحامي محب حسن

محامي

حال تعلق إستفسارك ، بفض الشراكة ، اليك المعلومات الاتية :
ان اجراءات انهاء الشراكة وفضها تنقسم الى قسمين :
1- الإنهاء الودى لعقد الشركة :
وفيه يتفق الشركاء على انهاء الشركة ، مع تصفيتها وحصول كل منهم على حقوقه المالية وفقا لنسبة المساهمة فى راس مال الشركة مع تحرير عقد يفيد انهاء عقد الشركة وحصول كل شريك على حقوقه .
2- الإنهاء القضائى لعقد الشركة :
فى حال تعذر الوصول الى القسمة والتصفية الرضائية لممتلكات الشركة ، فى تلك الحالة يمكن لآحد الشركاء اللجوء الى القضاء ، برفع دعوى تصفية الشركة ، مع تعيين مصفى تختاره المحكمة لتصفية ممتلكات الشركة .
والذى سوف يقوم بدوره بتصفية ممتلكات الشركة .
وبناء على الحالة المعروضة علينا ، نرى اقامة دعوى حساب وتصفية الشركة ، وذلك للحصول على حقوقك المالية عن الارباح التى حققتها الشركة بالاضافة الى تصفية الشركة وتوزيع الاموال الناتجة عن التصفية على المساهمين كلا منهما بقدر مساهمته فى راس مال الشركة .
نشير اخيرا ،،
يراعى عند تصفية الشركة الاتى :
- محو السجل التجارى .
- تسليم البطاقة الضريبية والاخطار بالتوقف النهائى عن النشاط الى الضرائب .
- غلق الملف التامينى بتسليم شهادة بالتوقف النهائى عن النشاط صادرة من الضرائب وشهادة بيانات مستخرجة من مكتب السجل التجارى تفيد محو السجل التجارى .