Doctor

I'm in the 11 day of my ovulation But i saw semi...

I'm in the 11 day of my ovulation But i saw semi sticky brown discharge and was liquid at the first additionally there is a very small blood clots which is dark red With backache and pain in lower uterus I'm married I don't know is that my period or he implentation blood My usual period is in 19 of the month I take prontogest 400 mg suppository since 10 days according to doctor's order

إجابة الخبير: الدكتور علي الطويل

الدكتور علي الطويل

طبيب

What is the difference between the implantaion bleeding and the period ?
Well, it is not easy to tell the difference between implantation bleeding and an early period. But here are some signs that might give you a clue about what's happening. Implantation bleeding is more likely to be a pinky-brown color and super-light spotting, cramping is light and short-lived and the duration will be 1-3 days.  However, menstrual bleeding may start off light pink or brown, but it soon changes into crimson red, the flow gets stronger with time, the cramping is more intense and lasts longer and it's duration will be longer up to 7 days .

What to do now?

Well, it's recommended to do a pregnancy test. If it's negative then there is nothing to be worried about.

Other pregnancy symptoms:

  • mood swings
  • nausea
  • tender breasts
  • headaches
  • lower back pain
  • general fatigue

Recommendation:

It's recommended to follow up with your family physician.

الرد من العميل

Thanks alot

إجابة الخبير: Ahmad Shawabka

Ahmad Shawabka

Licensed Doctor

It's pleasure to get your questions

الرد من العميل

اذا كانت نسبة ال TSH 6.57 uIU/mlهل تمنع هذة النسبة الحمل رغم أنها لا تؤثر علي الدورة الشهرية ؟

إجابة الخبير: الدكتور محمد عسفة

الدكتور محمد عسفة

طبيب

ارتفاع نسبة TSH :
عزيزي العميل نسبة الهرمون المحفز للغدة الدرقية تعتبر نسبة مرتفعة وارتفاع نسبته تسير الى وجود ضعف في افراز هرمون الغدة الدرقية الثيروكسين وهذا له عدة اسباب تحتاج الى فحوصات لتحديد السبب ويكون العلاج بتعويض الجسم بالهرمون عن طريق اقراص تحتوي على هرمون صناعي تحت اشراف طبي
اي اضطراب في الغدة الدرقية قد يؤدي الى تاخر حدوث حمل او الإجهاض في حال حدوث حمل بغض النظر عن تاثير عل الدورة الشهرية
الفحوصات :
الفحص السريري مع اكمال تحاليل الغدة الدرقية وعمل تحليل T3 AND T4  مع عمل موجات صوتية للغدة الدرقية  وفحص المضادات لمرض هاشيموتو وفحوصات اخرى حسب السبب .
أسباب ارتفاع نسبة الهرمون المحفز للغدة الدرقية TSH :
  • مرض هاشيموتو
  • نقص السود
  • التعرض لليود المشع
  • استئصال الغدة الدرقية
  • التهابات الغدةالدرقية

الأعراض قصور الغدة الدرقية  :

  • الكسل
  • الخمول
  • زيادة الوزن
  • تساقط شعر الحاجب
  • الشعور بالبرد
  • الإمساك
  • الاكتئاب

بم ننصح :
مراجعة طبيب غدد صماء