دكتور الشريعة

أنا متجوزه من 8سنين جوزي ابن ناس طيبين بس مع اسف...

أنا متجوزه من 8سنين جوزي ابن ناس طيبين بس مع اسف مشلش مسؤوليه وانا عانيت معاه جداوعندي 4اولاد معاناتي ما بين ديونه والولاد أنا معاقه في قدمين بس بفضل الله ربنا مقوينى بعمل كل ما يخص البيت بره وجوه ما عدا الشغل هو بس بيشتغل بس بس ملهوش علاقه بأولاد باي ورق مدارس مذاكره الي آخره بس رغم ظروفي الصحيه بس فيا عيب عصبيه جدا وهو الله بيعصبني بجد وبهينه ومبعرفش اسكت ولا اهدا غير لوحدى وانا طبعن مش راضيه عن نفسي خصوصا لما احس ان صوتي عالي قوي وإطفالي مش عوزاهم يكبرون وانا صوتي الاعلي بس والله انا حاسه بغط كبيييبر قوي ومش عاوزه الحلو يكون قصائده اهانه وطبعا طبعا مش عاوزه ربنا يبقي زعلان منى بجد حاولت ابقي هادئه وسيطر علي نفسى بس ما بعرفش ارجو مساعدتي بحل وحكم الشرع الإسلامي
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أن الزوج ليس ملزما بتدريس أبنائه ما يأخذونه في المدارس وإنما ذلك يرجع إلى العرف والعرف في ذلك على الأم، وإنما يجب عليه تأديبه وتعليمه دينه.
وعلى كل لا يحل لك مطلقا الصراخ على زوجك وإهانته فهذا نشوز وهو من الكبائر ويجب عليك التوبة على الفور وتذكري الموت دوما وأنك قد تموتين وأنت على هذه الحالة، فكيف ستلقين الله تعالى؟!
قال صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : ( لَوْ كُنْتُ آمِرًا أَحَدًا أَنْ يَسْجُدَ لِغَيْرِ اللَّهِ لَأَمَرْتُ الْمَرْأَةَ أَنْ تَسْجُدَ لِزَوْجِهَا )رواه ابن ماجة.
والله تعالى أعلم وأحكم.