الزواج و الإرشاد الأسري

سلام عليكم انا متزوجه وزوجي مسافر برا مصر وقبل م...

سلام عليكم انا متزوجه وزوجي مسافر برا مصر وقبل م يسافر اتفقنا ان انا هقعد ف شقتي ومش هقفلها واهلي اعترضو ع قعدتي لوحدي بس عدوها ساعتها وكان بيبعتولي حد م اخواتي يباتو معايا وانا بعد شهر سافرت لزوجي ورجعت بعد شهرين لدواعي الدراسه واهلي رافضين اني ارجع اقعد ف شقتي وعايزني اقفل الشقه بتاعتي واروح اقعد معاهم فاكرين ان زوجي عايز يقطعني منهم مع انه والله سايبني براحتي بس مش عايز ان اقفل شقتي واقعد معاهم بس زيارات عادي مش ممانع اهلي حالفين عليا اني انا مبتش لوحدي والا ساعتها هيتصرفو بمعرفتهم انا مش عايزه اهلي يحتكو ب جوزي عشان ميحصلش مشاكل عايزه اعرف اتصرف ازاي ولا اعمل ايه ؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: سعيد نبهان

سعيد نبهان

اخصائي نفسي

إن هناك الكثير من العادات والتقاليد والمفاهيم تحكم تصرفات الاهالي ومنها ان يتركوا ابنتهم لوحدها في مكان بعيد وهذا الأمر يثير عندهم الاستهجان والاستغراب وقد يفكرون بأن زوجك من منعك عن القيام بذلك لهذا لابد منك أنتي أن تعملي على تهدأت الاجواء في منزل اهلك وأن لا تجعلي هذه القصة تثار كثيراً وتأخد منحنيات ليس لها لازم وان تبقى في منزل اهلك وان تطلبي من اخاكي ان يحضر معك لمنزلك لانك ستحضرين بعض الاشياء وتبقى هناك كم يوم لتجهيز المنزل وحتى لا يتغبر واشياء اخرى وهذا الأمر لن يعطيكي الحرية بشكل نهائي ولكن يحد من الظرف الذي تعيشي فيه ويخفف منه.