دكتور الشريعة

ياشيخ ماحكم الاقتصاص من مصروف البيت يعني باخد من...

ياشيخ ماحكم الاقتصاص من مصروف البيت يعني باخد من المصروف ومقولش لجوزي بس الفلوس مبصرفهاش غير ع البيت انا وهو وابني وبنتي ....ايه حكم اني اشتري حاجه لبيتي من فلوس جوزي واقول ان اهلي جابوها
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله أنه لا يجوز لك أن تأخذي من مال زوجك إلا بإذنه ولا يجوز أن تشتري للبيت إلا بإذنه، ويزيد الأمر إثما أن تشتري من مال زوجك وتنسبيه لأهلك، (قيل لرسولِ اللهِ صلَّى اللهُ عليهِ وسلَّمَ أيُّ النساءِ خيرٌ ؟ قال : التي تسرُّه إذا نظر ، وتطيعُه إذا أمر ، ولا تخالفُه في نفسِها ومالها بما يكره)رواه النسائي.
والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

طب ايه حكم الفلوس القديمه الي اتضرفت فيها انا مش هقدر ابلغه بيهم فايه حكمهم

الرد من العميل

وف فلوس قديمه كنت جايبه بيها خاتم دهب فكده معايا فلوس سايله وفلوس ف خاتم ايه حكمهم اتصرف فيهم ازاي هل ادخلهم ف المصروف بتاع البيت ولا ايه الحل غير اني اقوله

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائلة الكريمة:
تبيعين الخاتم وتردين ما عليك من مال زوجك ولا يشترط إخباره إذا خشيت ضررا أكبر.

الرد من العميل

مانا معرفش انا خدت كده كام ارد الي فاضل معايا دلوقتي

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

سبق الجواب بالتفصيل، ردي الآن ثم ردي عند استطاعتك أو أخبريه لعله يسامحك.