طبيب بيطري

لو سمحت القطه بتاعتي بتسهل بقالها اسبوع بس بتاكل...

لو سمحت القطه بتاعتي بتسهل بقالها اسبوع بس بتاكل وبتلعب عادي دلوقتي لديها فيلاجيل واحد سم مرتين فاليوم ومفيش اي تحسن

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

العلاج

1.يجب اعطاء القطة بالاضافة الى فلاجيل شراب 125مل اعطيها منه 1سم بالفم مرتين يومياً لمدة 3-5 ايام.
2.يجب اعطاء القطة أيضاً شراب الانتينال 100مل بنفس المعدل السابق ولنفس الفترة الزمنية أيضاً لايقاف الاسهال.
3.تفادي الاطعمة الطرية والشوربة او الاكل الدهني لانع بيزيد الاسهالات.
التشخيص للاسهال عند القطط

1.يمكنكم اخذ عينة من براز القط لعمل مورعة للبراز  culture fecal
2.على ضوء نتيجة المزرعة لعينة البراز دائماً بيحدد للعلاج المناسب والفترة الزمنية أيضاً.
نصائح طبية

1.السوائل التعويضية
2.الارز الابيض
3.البطاطا المسلوقة
4.لبن ياغورت
5.الذرة المطبوخة بتخفف من الاسهالات وجميع ماسبق أيضاً لتخفيف الجفاف أيضاً.