دكتور الشريعة

ارتبط بشخص لمده عشر سنين سته ارتباط وأربعه الخطوبه...

ارتبط بشخص لمده عشر سنين سته ارتباط وأربعه الخطوبه ووقت الخطوبه جابو هديه دهب بس مع الوقت حصلتلي ظروف وبعتها وهو كان قايلي لو احتجتي اي حاجه بيعيها بس معرفتهوش ولما بعتها بعتها لاني ضمناه لان للأسف ي شيخ بعد الخطوبه غلطنا وحصل بينا علاقه وكنت عارفه ان خلاص هو وبس الشخص اللي هكون ليه بعد عشر سنين قررت انفصل عنه وانا بحبه جدا ودا هيدمر حياتي بس لانه كان دايما يخوني ويغلط فيا ويضربني وخيانته بقت كتيره لدرجه علاقات تانيه مع بنات ومبقاش عايزني ف حياته وللأسف حصل حمل ولما حصل الحمل وفررنا ننفصل طلب الدهب وبدا يهدد وياذيني وسابني ف موضوع الحمل وسابني اتحمل كل دا لوحدي وبقي يضغطني اكتر ويحاول ياذيني علشان بيقول دا حقه اكفر ازاي عن دا انا حاولت واللله العظيم كتير نوقف دا وبصلي وقريبه من ربنا ومهما حاولت مبقدرش كنت أوقف الموضوع دا ومتاكده ان دا عقاب من ربنا اكفر ازاي عن الذمب دا وهل الدهب دا فعلا كدا حقه وهيكون ف رقبتي مع العلم والله ما اتصرفت فيه غير لما حصل بينا ف اتاكدت انه خلاص مش هنبعد انا عايزا اكفر عن اللي عملته ي شيخ وعايزا اعرف دا حقه ولالا.. وهو عايش حياته ومبسوط وبيرتبط ومكمل ف كل اللي بيعمله عارفه ان كل دا عقاب من ربنا ونستحق عقاب شديد بس اكفر ازاي

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- ما قمت به مع خطيبك من أكبر الكبائر وهو زنا صريح فالخاطب أجنبي لا يحل لك الجلوس معه دون محرم فكيف تمكنيه من نفسك؟! ويزيد الأمر إثمًا وجود الحمل.
٢- فيجب عليك التوبة إلى الله توبة نصوحا، وشروط التوبة هي:
- الإقلاع عن تلك المعصية.
- الندم على ارتكابها.
- العزم على عدم الرجوع إليها.
٣- وأما بالنسبة للذهب فهذا يرجع إلى الاتفاق بينكما فإذا كان من المهر فيجب عليك رده إليه، وإذا كان هدية من الهدايا وكان الفسخ بسببه فهي من حقك، وإذا كان الفسخ بسببك فهي من حقه.
٤- وعليكما مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسألة لأن مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله تعالى أعلم وأحكم.