طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته من فضلك يا...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته من فضلك يا دكتور انا عندي كلبة روت عمرها ٤س عندها امساك من ١٠ ايام وشفها دكتور وعملها إشاعة سونار وقال هو البراز كتير في الأمعاء ومفيش حاجة غير كده واعطي لها ابرة شرايك عملت في وقتها مرة واحدة حمام وتاني يوم مفيش حاجة عملتها كلمت الدكتوره قال اعطيها ابره تاني شراجيه عملت كده عملت بعد الابره حمام تاني يوم مفيش اعمل ايه وشكرا لتعبك واسف علي الازعاج

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

ينصح بتغير طبيعة الطعام للكلب بحيث يصبح عالي الالياف وكثير الدهون لتسهيل عملية التبرز .
وينصح بالانتظار لمدة لا تقل عن ٢٤ ساعة ولا تزيد عن ٧٢ قبل اعطاء الحقنة الشرجية .
ويجب الانتباه جيدا للغدد الموجودة حول فتحة الشرج وتفريغها في حالة امتلأها.
اسباب الامساك :
  • نظام غذائي غير سليم
  • ضعف حركة الامعاء
  • انسداد الغدد الشرجية