الزواج و الإرشاد الأسري

عندى أزمة مع بنتى أنها لما بنيجي ناكل بتحب تاخد هى...

عندى أزمة مع بنتى أنها لما بنيجي ناكل بتحب تاخد هى كل الاكل و بتقلق جدااا لو الاكل قل أو نقص رغم أن هى اصلا مش بتاكل اوى و ديما تقول انا هاكل كله لوحدى ،، و اقسم بالله ما في حد عندنا بخيل و لا حتى بياكل كتير قدامها ، مش عارفه اتصرف في الموضوع ده و نفسي تتخلص منه لأن قدام حد غريب هيتهمها بسوء التربية أو هيعلق تعليق مش كويس حتى لو مش قدامنا ،، سنها 3 سنوات و نصف ،، ارجو المساعده

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

في تلك المرحلة يظهر حب التملك والخصوصية لدى الطفل فيحب ان يكون كل شخص ملكه دون ان يكون له اية افكار او مبررات تشعره بالعيب او النقص كما يشعر الشخص الكبير ،
لذلك عليك ان تشعريها بالحب والتقرب منها والحديث المتكرر معها عن صفة التعاون والكرم وتحببيها في العطاء وحب الانتماء بأن تطلبي منها ان تطعم اطفال مثلها مقربين منها ، او ان تشارك في اطعام حيوان اليف او طائر بشكل متكرر،
اثابتها وتشجيعها عند تعاونها اثابة وتعزيز نفسي ومادي ، مشاهدتكم ومشاركتكم في اي نشاط تعاوني في المنزل او خارجة وعلى الصعيد الحياتي المتكرر امامها وطلب التقليد منها ودعمها ايجابيا على ذلك .