لو سمحت عندي كحة كانت فيها بلغم و دلوقتي ناشفة لما...

لو سمحت عندي كحة كانت فيها بلغم و دلوقتي ناشفة لما اخدت دوا برونشيكم و باخد ستريم بس زوري واجعني من الكحة هل في حاجة تانية اقدر اخدها؟

إجابة الخبير: الدكتور بشار سعيد

الدكتور بشار سعيد

طبيب

علاج السعال :
يعتمد العلاج على السبب وللكشف عن السبب يجب عمل الفحص الطبي واستشارة الأخصائي , وللعلاج ننصح بالإبتعاد عن مثيرات الحساسية , وننصح بشرب السوائل الدافئة بكميات كافية لترطيب الحلق والشعب الهوائية , وفي حال إلتهاب الجهاز التنفسي والحلق يمكن استعمال المضاد الحيوي Azithromycin 500mg مرة يوميا لمدة 6 أيام , ويمكن استعمال مضاد الهيستامين مثل Loratadine 10mg مرة يوميا لتهدئة السعال
كيف يتم التشخيص ؟
عن طريق أخذ التاريخ المرضي وعمل الفحص السريري وعمل تحليل الدم CBC للكشف عن الإلتهابات , وعمل صورة أشعة على الصدر , وفحص الحلق بالمنظار , وعمل فحص PCR للكشف عن الكورونا
الأسباب :
  • إلتهاب الجهاز التنفسي
  • الحساسية الصدرية
  • الكورونا
  • نزلات البرد
  • الإرتجاع المريئي
  • إلتهاب الحلق

النصيحة :
ننصح بزيارة أخصائي الصدرية لعمل الفحص الطبي واجراء العلاج المناسب حسب السبب