إسأل الآن

استشارات الحب و الزواج

انا مش عارفة ابدأ منين .. انا بنت عندي 21 سنة .. و...

انا مش عارفة ابدأ منين .. انا بنت عندي 21 سنة .. و انا في سن المراهقة ماكنتش حبه الارتباط و لا كنت بفكر فيه .. عندي مشاكل كتير مش عارفة اتعامل معاها ازاي .. اول مرة ارتبط ماكنش عن حب .. يعني كنا نعرف بعض و الموضوع جاء بطريقة اسرية .. كان في البداية في مشاكل كتير.. و لما زهقت قولتله خلاص و سيبته بسهولة .. و شوية كان في صديق للعائلة قربنا من بعض و مع الوقت زاد الارتباط ده و كان جد شوية .. بعد كام شهر حصلت بعض المواقف مع الشخص الاول و اضطررت لانهاء الموضوع الثاني .. او بمعنى اصح سيبته برضه بسهولة و رجعت للاول .. و لكن المرة دي حبيته فعلا و بقينا مع بعض سنتين .. حصل فيها كل حاجة و كانت سريعة جدا .. حبينا بعض اوي و اتخانيقنا كتير .. من اللي حصل فيهم كأن عيشنا 10 سنوات مع بعض .. كل واحد فينا جاع على الثاني اوي و برضه جاء على نفسه اوي.. للاسف حصلت معاشرة جنسية بيننا .. بمعني اني خسرت كل حاجة .. من بعدها كان في تغيير في المعاملة او يمكن انا اللي كنت بأخذ كل حاجة بحساسية ..المشاكل زادت و سيبنا بعض .. ققرت ان هاعيش لوحدي و هرجع لربنا و اركز في حياتي و هبقى مع نفسي دائما .. و فعلا ده اللي حصل .. عدت فترة و واحد تقدم لي .. و وافقت به .. كنت حاسة اني ناسية كل حاجة و قربت منه فعلا و حبني .. و غير حياته كلها علشاني .. و دايما شايفني بنت كويسة و مافيش زيي و محترمة و كان ليا تجربة واحدة بس ف حاجة حاببني فيها اوي .. بس ده علشان هو مايعرفش حاجة .. خايفة تكون هي دي الحاجة اللي ربنا هايعقبني فيها .. و صعبة اوي مش قادرة اتخيالها .. حاسة اني بكره نفسي اكتر و خاصة لما بيتكلم عني بطريقة كويسة .. مش عارفة اعمل ايه .. شايفة نفسي قذرة .. و بكذب كذبة كل يوم بتكبر اكثر .. و ماعنديش جراءة اصارحه .. مش عارفة ليه كل حاجة عندي سهلة .. احب في اي وقت و اسيب في اي وقت .. مش بفكر في اللي معايا غير متأخر اوي .. مش عارفة اكمل ولا افكر في حياتي زي الاول اني اكون لوحدي ..مش عارفة اتكلم مع اي حد .. حتي ربنا بقالي فترة بعيدة عنه و تعبت اوي

إجابة الخبير: 12345 12345

رسالتك قراتها بكل اسىء و لكن
اولاً دائما افضل من الحب الجديد هو انهاء الحب القديم بالكامل كما انك لا تستطيع الاختيار نهائياً صديقتى كما ان ما حدث عندما عدتى مرة اخرى الى الحبيب الاول الذى تركتيه بسرعة كما تركتى الثانى ايضاً بسرعة و الحمد لله انك لم تدخلى بعقدة الذنب بسبب ما حدث للحبيب الثانى و عندما عدتى لم تفكرى ما سبب تركك له و تتحدثى عنا ما مضى و تستطيع تغيره و ان تبداو معا صفحة جديدة لكن للاسف كما ذكرتى حدثت مشاكل كثيرة و احداث جعلتك تشعرى انها سنوات و ليس سنتين و حدث الشىء السىء الذى يسبب لكى ليس الالم النفسى فقط و لكن الجسدى من خلال المعاشرة الجنسية و بالطبع اكيد معاملته تغيرت بسبب انك بالنسبة له اصبحتى فريسة سهلة و حاولتى ان تعودى إلى ربك و تعيشى لوحدك و هذا غير منطقى لان الله لم يأمرنا بالوحدة و لكنك بدأتى حياتك الثالثة بكذبة كبيرة جدا و هى انك لم تفصحى عن ما حدث نعم انه امر صعب و مرير لكن مرارة الكذب و ان يتخيل من معنا اننا ملائكة و اننا نشعر اننا نظلمهم بما نفعله اصعب و اكثر الماً فمهما كان الكاذبون متقنون فأن كذبهم سيأتى يوماً ما و ينكشف و لكن ايضاً جلد الذات الذى تعيشى فيه انك قذرة و اثمة و انك تحملى معك فضيحة من الممكن لا قدر الله يدخل بك فى دوامة الاكتئاب و ايضاً الانتحار لانك لستى مع الله او لستى متقربة من الله و لكن يبقى الامل و التفاؤل
فمن وجهة نظرى هنالك حلين لامرك هذا يا عزيزتى و انتى لكى الاختيار الذى ترى انه يتوافق مع الشخص الثالث :
الاول اما ان تخبريه بالحقيقة كاملة و غير ناقصة و انك لم و لن تستطيع ان لا تفصحى عن هذذ الامر اكثر من ذلك و انك نادمة و قد توبتى إلى الله و ان ما حدث كان ضعف إيمان منك و أيضأ تجربة مريرة تتمنى ان تشفى على يده منها و ان يقويك و اعلم ان هذا صعب عليكى و اصعب عليه و لكن هذا قدرك
الثانى ان تتركيه و ان تخبريه بانك كذبتى عليه و انك لن تستطيع ان تكملى حياتك و انتى بنصف وجه و ان تعطى لنفسك فرصة ان تهذئ من الثورة التى بداخلك و ان تتقربى إلى الله و لا تنسى ان خير التوابين الخطأين و ايضاً قوله تعالى إلا بذكر الله تطمأن القلوب و قوله الاعلى فأصبر لحكم ربك فأنك بأعيننا ربنا بيطمنك
العمر أمامك و الله ينتظر قربك لكى يبدل لكى الحال الاسواء للحال الافضل فلا تبتأس
برجاء مكالمتى ان استطعتى لمتابعة حالتك إذا اردتى على 00966553375760

إسأل