استشارات الحب و الزواج

أنا بنت عندى 18 سنه بابا وماما منفصلين عن بعض من 5...

أنا بنت عندى 18 سنه بابا وماما منفصلين عن بعض من 5 سنين بابا عملت حاجات كتير اوى غلط عشان كدا انفصلوا بقالى 5 سنين ماشفتوش وهو مسالش عليا خالص حالتى النفسيه مدمرة كان بيجيلى عرسان دايما وكتير بس ماكنتش عايزة بسبب الخوف فى واحد حبنى حاول يكلامنى قولته انت متعرفيش قالى لا أنا عارفك الشخص دا حبنى اوى أنا ماردتش اكلامه مع العلم انى كان نفسى اتكلام مع حد الشخص دا راح كلم امى وقالها أنه بيحبنى بس ظروفه متسمحش أنه يخطب دلوقتي ماما قالته محدش عارف نصيبه فإن الشخص دا فضل يحبنى وانا مكنتش راديه اتخطب خالص مش عشانه عشان خايفه يحصل معايا زى ما حصل مع امى اتقدملى الشخص الا كان بيحبنى امى كانت موافقه بيه عشان كانت عارفه أنه بيحبنى بس أهلى مكنوش موافقين امى سالتني قولتها انتم عارفين مصلحتى المهم محصلش نصيب بعديها جالى عريس كويس جدا والكل كان مواقف وامى كان نفسها تفرح بيا بس انا مكنتش فرحانه واقفت عشان خاطر امى بس المشكله انى محبتش خطبيى كان بيقولى كلام يزعلانى ويجرحنى وكنت بسكت عشان مزعلاش ماما وكان هو إلا دايما بيشتكى لماما منى امى كانت جايه عليه اوى بسببه قولتها أنا عايزة اسيبه يا ماما ماردتش حالتنى النفسيه تدمرت خالص وفضلت مستحمله 6 شهور عشان خاطر امى وقولت خالص مش قادرة بقا كلامت أهله وجبتهم من ورا امى عندنا فى البيت واتكلامت وقولت على كل حاجه وكل الكلام الا كان بيقوله ليا وعيط وانهارت ولما سمعونى كلهم كانو مصدومين وامى عيط وقالتلى سامحنى يابنتى مكنتش اعرف كل دا سبته بقا وركزت فى دراستى وقولت مش هتخطب دلوقتي خالصت وجالى معهد فنى صحى بس فى مكان بعيد امى ماردتش تخلينى أكمل عشان خايفه عليه والظرف كمان جالى عريس بعديها محترم جدا جدا اتخطبتله عشان نفسى افرح بقا حبنى بس المشكله انى محبتوش وخايفه اتكلام واقول هل اكمل معاه عشان أهلى ولا اعمل ايه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
هو هيرد عليا امتا

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

إن قرار مثل قرار الزواج لا يؤخذ من أجل إرضاء أي كان، لأنك في نهاية المطاف أنت وحدك التي ستعيش مع هذا الإنسان وتتحملين كل عيوبه وكل شيء سيقع حمله الأكبر عليك.
ولكن هذا لا يعني بأن لا تعطي الشخص الجيد والمحترم فرصة لكي تتعرفي عليه فالأشخاص الجيدين ليس من السهولة العثور عليهم أعطه فرصة لتتعرفي عليه وتقتنعي به ولى تأخذي قرارك بشكل سريع حاولي أن تتعرفي على صفاته وطباعه وأخلاقه وحاولي أن تتقربي منه عله يدخل قلبك ويحصل لديك قبول تجاهه.