اشعر بالم فى الجانب الايمن من البطن ليس شديد...

اشعر بالم فى الجانب الايمن من البطن ليس شديد وانتفاخ فى البطن شديد اوى بعد الاكل واسهال وقشعريره وساعات يقلب بعرق غزير وبعدين يروح الالم ويعد فتره بسيطه يرجع تانىووجع جامد اوى اوى فى اسفل الظهر والرجل لغايه القدم واحيانا الم جامد فى الدراع اليمين لمده دقايق ويروح لكن وجع العضم مستمر مع انتفاخ البطن والم فى الجانب العلوى وضيق طبعا فى التنفس وانا مريضه سكر سنى 42 سنه مش عارفه ايه السبب واروح تخصص ايه واعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور عبد الرحمن الاسمر

الدكتور عبد الرحمن الاسمر

طبيب

العلاج
بدايه في حال الاصابة بمرض السكري يؤثر على الاعصاب ويسبب فيما يعرف باسم gastroparesis وهو حاله من الشعور بالامتلاء والغازات في البطن وتاخير في الهضم بسبب تاثير السكري على الاعصاب بشكل عام والعصب الحائر بشكل خاص لذلك يتم العلاج من خلال تناول حبوب metaclopramide مع الاهتمام بتناول وجبات مقسمه خلال اليوم وليس وجبه واحده ايضا ننصح بالانظباط على ادوية السكري بشكل جيد
التشخيص
يتم الفحص من قبل طبيب وفحص السكري صائم وعشوائي وتراكمي ايضا فحص الدم وفحص البراز وفحص بالصور تشخيصيه ان لزم الامر
مضاعفات السكري
  1. انتفاخات
  2. ضعف الجنسي
  3. اعتلال الدورة
  4. فشل كلوي
  5. جلطات
  6. سكتات

النصيحه
اتباع التعليمات اعلاه