الزواج و الإرشاد الأسري

والدتى عندها62 وهى مريضه ونظرها ضعيف جدا جدا وانا...

والدتى عندها62 وهى مريضه ونظرها ضعيف جدا جدا وانا لم اتزوج واقيم معاها ف البيت ووالدى موجود واخ سيتزوج قريبا.مشكلتى ان امى باستمرار تحسسنى بتانيب الضمير تجاها عايزانى اروح معاها كل مشوايرها حتى لو المشوار مش مستاهل .وانا بشتغل .مع العلم انها بتحب الصبيان وبتفرق فى المعامله من اول الاكل والشرب لحد اكبر حاجه.وهى بتصعب عليا .ونفس الوقت بتكلفنى مالا اطيق ومن غير تقدير.مع العلم ان كل اخواتى البنات رايهم زى راي فى انها صعب تراضيها. اعمل ايه .ومستوانا الاجتماعى بسيط جدا والحمد لله

إجابة الخبير: أحمد عوض

أحمد عوض

اخصائي نفسي

بداية يجب أن تعلمي عامة ان الأم مهما فعلت معك لا يمكنك أن تتصرفي معها بطريقة غير لائقة او حتى رفض طلبها الا بطريقة لطيفة وتراض وتفاهم معها ، ومن خلال التقرب لها ، ومن جانب آخر فهي كبيرة في السن والكبار قد يعودون في تصرفاتهم كالصغار فهم يحبون أن يشعرون بالاهتمام والغمر بالحب ، وأن يشعروا بكيانهم ، لذا ما عليك فعله هو أن تعامليها بلطف وتتعودي على طباعها فبعد هذا العمر تجدي من الصعب تغيير طباعها ، ولكن قد تستطيعين بالتقرب منها والحب أن تقنعيها بما تريدين وأن تكون هي ايضا راضية.