دكتور الشريعة

انا امرأه متزوجه فى الاربعينات ولدى اخين واخت...

انا امرأه متزوجه فى الاربعينات ولدى اخين واخت ووالدى مفرق فى اسلوب المعامله بالنسبه لى وهو الآن سنه يتجاوز ٧٠ واخواتى طبعهم المصلحه معاك نعرفك وغلطاين جدا وماثرين على والدى فى تعامله معى اخى الكبير سيطرته على والدى انه ميرديش عليه فى التليفون وانا اختهم الكبيرة وعملتهم بكل حنان حتى تزوجوا كل واحد فيهم نسيوه واسلوبهم تغير بقله ادب عليه وهذا الوضع ولادى رفدينه ووالدى رابط رضاه عنى بتعاملى واستغلال اخواتى ليه ولو ماخدويش مصلحتهم نرجع تانى للغلط وكل مااتصل مبيردويش واختى كلمته وقالتلي هى مقصره معاك فى اى حاجه قالها لاه بس دول ولادى الصبيان صلبى هما اللى هيشيلوه كفنى وللعلم اختى مقطعاهم بس هى مسافرة بره حتى تقابلنا فى الصيف الماضى فى بيتها انا وولادى بوالدى وقابلنى مقابله غايه فى الجفاء وقال لاختى ايه اللى جابها هى وعيالها وامى اتكلمت معاه كتير واخر مرة طلبت منى عن لسانه انى مساليش عليه لغايه معتذر لاخواتى الصبيان على غلط حصل منهم ليه امام اولادى واولادى لم يرضيهم هذه الاهانه وردوه عليهم وانا اخاف الله فى عقوق الوالدين بالله عليكم اريحوه قلبى
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
جزاكم الله خير الجزاء

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله إن منزلة الأب عظيمة في الشرع فالواجب بره والإحسان إليه، وطاعته وطلب رضاه، فقد قال الله تعالى:((وَقَضَى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَاناً)) الإسراء/٢٣، فلا يجوز لك هجر والدك ومقاطعته مهما بدر منه، وعليك طاعته في الصلح مع إخوانك، إذا لم يلحق بك أي ضرر، واعلمي أن الصلح خير لك ولهم، واجعلي نفسك قدوة لأولادك في الصلح والصفحة والصلة، وإن منزلة الإخوة عظيمة فلا يجوز التفريط فيها .والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

طيب ياشيخنا لو مش قادرة أتجاوز عن اسأتهم لانهم لم يقفوا بجانبى نهائيا على العلم انا لسه عامله عمليه خطيرة وهو استئصال ورم والرحم وهما لم يقفوا بجانبى والدى تعامل معى كانى مريض بيزوره وخلاص على العلم انا مش محتاجه حاجه غير الكلمه الطيبه فلو ده شرطه اكون اثمه وعاقه بيه لان النفس لاتقدر تتحمل الرجوع لهم وهل هو بوضعه هذا يكون عاق ببنته

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

سبق الجواب بالتفصيل، عليك مداراة والدك والصفح خير ما يتقرب به إلى الله، ولا يشترط أن تعود العلاقات كالسابق إن لم تستطيعي.