طبيب بيطري

السلام عليكم ... سؤالى القط عندى كان كويس الصبح...

السلام عليكم ... سؤالى القط عندى كان كويس الصبح بدرى وبعدها بشويه لقيته رجع كل الاكل اللى فى معدته ولقيت البراز بتاعه عباره عن اسهال على اللون الأخضر هو كان كويس وبعدين فجاه لقيته تعب كدا هو من الصبح طول اليوم ماكلش حاجه خالص وحركته قليله ونايم هو مش بيحب اكل البيت بيحب الاكل المعلب بتاع القطط وده هو الاكل اللى على طول بأكله منه وواحد عليه وبيحبه ياريت اعرف السبب لانى خايفه تكون حاجه خطيره وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

انصح طالما ان القط يعاني من الاسهال والقىء اعطاء القط راحة لمدة 6-8 ساعات لتخفيف القىء ولتقليل الاسهال اقصد تصويمه مع مراعاة اعطاء القط مضاد للقىء مثل شراب موتليوم 100مل وموقف للاسهالات مثل شراب الانتينال 100مل اعطيه من كل نوع دواء 0.5سم بالفم مرتين بالفم يومياً لمدة 3-5 أيام مع مراعاة استخدام السوائل التعويضية مثل ماء بعسل ابيض وشربة خضروات بلحم الدجاج ان امكنكم والاطعمة الجاهزة الاعتماد عليها فقط خطأ للقطط لانها بتحتوي على مواد حافظة بتعمل غازات ضارة بالجسم وايضا البرد الشديد او غيره بيعمل هذه الاعراض الادوية تتوفر بالصيدلية العادية آمنة جدا.