دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته ... انا متزوجه من ٧ سنين ومعايا بنتين زوجي مش بيصلي خالص وانا تعبت من الكلام معاه ومش بيسمع كلام حد و غير أنه كمان غير مهتم بيا وبي بناته وعالطول نايم بيصحي بعد العشاء ومش بيقعد مع بناته خالص عايزهم يكونوا زيه في النوم عشان هما اللي يقعدوا معاه وكمان غير محترم مع اهلي و مش عملهم اعتبار اكنهم غير موجودين ومش بيزورهم خالص وأهلي بطلوا يزروني بسببه وهو مش بيتغير مهما اتكلمت معاه أو حتي حد كبير اتكلم معاه ايه الحل النهائي معاه

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله إن الرجل تارك الصلاة يعد كافرا مرتدا، فقد قال رسول الله صلى الله عليه وسلم:((العهد الذي بيننا وبينهم الصلاة فمن تركها فقد كفر))رواه أحمد، ولا تحل له زوجته، فإن تاب خلال عدتها فترجع له، وإن انتها عدتها وهو مصر على الردة فلا تحل له ويفسخ العقد . والله تعالى أعلم وأحكم.