الزواج و الإرشاد الأسري

طبيب نفسي

الرد من العميل

انا عندي ٢١ سنه و كنت بحب شخص مع نفسى و بعدين قررت انى اكلمه و اعترفله و هو كان بيقول انه بيحبنى و للاسف كان مش الشخص الي المفروض انا متوقعاه فسيبته بس بعد فترة كبيرة جدا و بعد كده في الكليه كلمت شخص و كنا صحاب جدا و هو محترم جدا و بيساعد كله بس للاسف انا حبيته و اعترفتله بس هو صدمنى و قالي انه مرتبط و احنا لسه صحاب و للاسف انا اما اتخصصت لقيت نفسي معاه في نفس التخصص بس انا مكنتش حابه اشوفه خالص و بركز معاه في طريقة كلامه و نفسي بس اعرف اتجاهل الحب للاشخاص الغلط لانه بيأخرنى في دراجات دراستى و لولا كده كنت هبقي من اوائل الدفعة لكن انا بفكر كتير و مبنمش من كتر التفكير في كل حاجة بتحصل في اليوم و الناس بتقولي بطلي تفكير بس مش بعرف و بفضل اعيط كتير بليل كل يوم عايزة حل بس لان انا و هو صحاب جدا و كل ما بطل اكلمه برجع نتكلم تانى

إجابة الخبير: إيناس بارود

إيناس بارود

دكتورة نفسية

من الطبيعي ان يميل الشخص لمن يحبه ويرتاح له ويشعر بحبه وحنانه وألفته معه  ،ولكن الحب مشاعر وعلاقات عاطفية اساس نجاحها بين الطرفين التوافق والصدق في المشاعر وتقبل الطرفين لبعضهم والتكافؤ في النفسية والعقلية والحالة الشخصية من جميع جوانبها ،
فيجب ان تجلسي مع نفسك وتحددي طبيعة مشاعرك ومن الاقرب لك وماذا تريدين ، احرصي على ان تشغلي عقلك ونفسك بالتفكير في امور اكثر ايجابية وافادة لك وعدم التركيز على الانضغال في العلاقات العاطفية بل تعويض تلك المشاعر والاحتياجات في اهتمامات اخرى كالنجاح في الدراسة او العمل او تعلم مهارة او ممارسة رياضة وغيرها من الامور
ابتعدي عن التفكير الزائد واعملي على تشتيت ذهنك واشغاله في امر اخر كلما شعرتي بالرغبة في التفكير به
الكتابة والقراءة او الحديث والفضفضة مع شخص مقرب منك يساعدك على ان تتخلصي من التفكير الزائد والملح