دكتور الشريعة

ايه حكم الدين في أن والدي الله يرحمه كتب لنا انا...

ايه حكم الدين في أن والدي الله يرحمه كتب لنا انا واخواتي قطعة أرض بيع وشرا لينا بنات وصبيان الولد بحق بنتين الشرعي والبنت الحق الشرعي مع العلم ان في زوجه تانيه ولينا منها اخت بنت بس بابا مكتبش ليهم معانا في قطعة الأرض دي حاجه هي 143 متر فقط علشان ابويا كان مفروض ان هو كان دايما معاهم اكتر وصرف عليهم مبالغ جامده واشترا معاها أرض وبنا كمان بيت ليها وهي معاه وبصراحه كانت مضمرا حياتنا وكانت اسلوبها صعب وضحكت على ابويا كتير اووووى واخدها معاه السعوديه سنه وفي الوقت دا قصر جدا في مصاريفنا واحنا كنا 6 اخوات وامي اتبهدلت كتير والأرض دي كانت أمي شرايها قبل ما ابويا يتجوز من الست دي بس بفلوس ابويا وكان في السعوديه وانتظرت لحد ما جه وكتبتها باسمه علشان قالت دي الأصول بس لما لقينا حياتنا كلها اتغيرت من بعد ما ابويا عرف الست دي واتجوزها وكانت مسيطره على كل حاجه وكانت بتفتعل اي مشكله او اي مصيبه لينا مع انها من المنوفيه واحنا من القليوبية بس مكانتش سايبانا في حالنا مع العلم ان البلد اللي هي فيها كانت معروفه بالسحر وكنا بنشوف ابويا في حالات غريبه ونشوف أعمال في شقتنا مرميه خوفنا منها جدا وطلبنا من ابويا يكتب الأرض باسمنا علشان هي دي اللي طلعنا بيها من غربة ابويا وسفره علشان كنا عارفين لو هي هيكون ليها ورث معانا مكنتش هتريح خالص الله يهديها.. كده ابويا عليه وزر واحنا علينا وزر ولا دا ممكن يكون تعويض من ابويا لينا على الايام الصعبه اللي عدت علينا من ساعة ما الست دي دخلت حياته
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا جزيلا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أن الواجب على الأب أن يعدل بين جميع أولاده فيعطي للذكر مثل حظ الأنثيين، وما ذكرته لا يعد مبررا لحرمان تلك البنت فعليكم اعادة القسمة واعطاء هذه الاخت نصيبها ولا علاقة لها بما عملته أمها . والله تعالى أعلم وأحكم.