طبيب بيطري

عندي قط و قطة شرازي الولد عنده سنه و ٤ شهور و...

عندي قط و قطة شرازي الولد عنده سنه و ٤ شهور و البنت سنه و شهرين ،، امبارح ادتهم دوا الديدان و تطعيم الحشرات و فجأه لقيت القه بتبخ جامد في القط و بتضربه و بتعمل اصوات عاليه لما تشوفه ف فصلتهم كل واحد بعيد عن التاني و بعد ٨ ساعات كده جيت اخرهم راحت لحد فمه و سمته و راحت بخه عليه و استخبت ،، اعمل ايه ضروري

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

مطعوم الحشرات بالعادة له رائحه قويه.
عاده تتعرف القطط على بعضها من خلال روائحهم المميزه او ما يسمى بال فرمونات التي تفرزها من خلال جسمها. الفرمونات هي عباره عن روائح لا يمكن شمها الا من القطط نفسها.
على الاغلب عند استخدام مطعوم الحشرات تغير رائحه القطه الايام القليله القادمه ولم تتجاوز ال 48 ساعه لذلك من الطبيعي جدا ان تخاف القطط من بعضها وتعتبر صديقها قطه غريبه عنها .