دكتور الشريعة

انا ارمله عندي ولد وبنت بقالي ٥ سنين المهم اني...

انا ارمله عندي ولد وبنت بقالي ٥ سنين المهم اني بقالي ٣ شهور مش لاقيه شغل خالص وللاسف دوخت ع شغل لحد ما لقيت شغل ف مؤسسه خيريه بتعول اسر وايتام وبرده بتعمل قروض حسنه بنسبه بسيطه انا هشتغل كول سنتر وهرد ع الناس بس خايفه اكون بشارك ف حاجه حرام علشان القروض اعمل اي هل عليا وزر وهل لو اشتغلت ده حرام مرتبها كويس وهيسترني انا وابني وبنتي وامي وخصوصا ان ابني مريض سكر وامي مريضه غده وضغط ارجو الرد
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا جدا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه إذا كانت هذه الجمعية تعطي قروضا حسنة فقط فيجوز العمل بها.
وأما إذا كانت تعطي قروضا ربوية فلا يجوز العمل بها، قال تعالى: (وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ(2))المائدة.
والله أعلم وأحكم.