محامي

من فضل حضراتكم انا هارب من الجيش من سنه ٢٠١٠ بمعنى...

من فضل حضراتكم انا هارب من الجيش من سنه ٢٠١٠ بمعنى انى نزلت اجازة ومرجعتش تانى لغايت الان ارجو الافاده ازاى اقدر اخلص الموضوع مع العلم ان سلاحى داخلية مش حربيه ارجو الرد للجدية والاهميه وشكرا

إجابة الخبير: المحامية دعاء عبدالجواد

المحامية دعاء عبدالجواد

محامي

بخصوص  الهروب من التجنيد فانه :

في حالة الهروب من التجنيد فانه عليك تسليم نفسك للوحدة العسكرية التابع له لمحاكمتك عسكريا ، وتكون العقوبة الحبس او جزاء اقل من هذا وغالبا تكون الغرامة .
حيث انه كل شخص خاضع لأحكام القانون العسكري هروب أو شرع في الهروب من خدمة القوات المسلحة تكون العقوبة بالحبس أو جزاء اقل منه

.وقد نص قانون الخدمة العسكرية المصري في ذلك علي انه :

مادة 154

كل شخص خاضع لأحكام هذا القانون ارتكب إحدى الجرائم الآتية وقت خدمة الميدان :-

1- هروبه أو شروعه في الهروب من خدمة القوات المسلحة .

2-  ......  فتكون العقوبة بالحبس أو جزاء اقل منه .