دكتور الشريعة

انا كونت مخطوبة وسبتو واتجوزت من آخر منذ ١٠ سنوات...

انا كونت مخطوبة وسبتو واتجوزت من آخر منذ ١٠ سنوات وأهلى عمللى مشاكل من اول سنة وعيزين يطلقونى من غير سبب لاانهم مس بيحبو زوجى رغم انو كويس جدا وبيعاملنى بما يرضي الله وطردوني وفتحوا راس زوجى ورغم كدة جوزى بيكلمهم ويقول علشان خاطر الأولاد وصلة الرحم بس هما مش سيبنا فى حالنا دلوقتى بيقولو إنى كونت بسرق والدى وأعطى لخطيبى الاولاني وانا قولت لجوزى وزوجى راح قال لوالدى ان بنتك قالتلى إنى كونت بسرق والدى ولما لقو زوجى قلهم انا واثق فى المدام وعارف أخلاقها راحو والدى واخويا الوحيد جم العمارة والشارع وقللهم ان بنتى وجوزها حراميه وكانو عيزين يقتلو زوجى اعمل ايه لو قطعتهم هيكون حرام ولا اعمل ايه وعمى جالى وقالى روحى لولدك وقللهم حق عليا ومتعزعلش علشان هما اهلك طب والى عملوه فيا وفي زوجى وبهدلتى فى الشارع والكلام إلى بيتقال مش مهم المسامح كريم انا اعمل ايه وزوجى مش قبلهم خالص كل دا علشان اطلق
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا طردونى وقالو انتى بنسبلنا انتى موتى لغايت لما تطلقى وانا عندى ٣ اولاد اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه بناء على ما سبق من السؤال فإن أهلك قد اعتدوا باليذ واللسان فعليكم أولًا إدخال أهل الصلح بينكم فإن تعذر فيجوز لك هجرانهم إذا ثبت الضرر ولكن دون أن تقطعي الاتصال معهم إذا أمكن.
وإن اعتدوا مرة أخرى فعليك إخبار الجهات المختصة، قال تعالى: (فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ(194))البقرة.
والله أعلم وأحكم.